«Η σφαίρα έφυγε»

«Η σφαίρα έφυγε»

Όποια κι αν είναι η κατάληξη, το βέβαιο είναι πως η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα αποτελέσει την αφετηρία όσων θα ακολουθήσουν στη «Βαβέλ» της Κουμουνδούρου ενόψει Κεντρικής Επιτροπής και συνεδρίου.

Σε μια πρωτοφανή διαδικασία, ο πρόεδρος του κόμματος συνδέθηκε από την Κρήτη (!) για να εισηγηθεί την αντικατάσταση των Σωκράτη Φάμελλου, Διονύση Καλαματιανού και Θεόφιλου Ξανθόπουλου. Ελάχιστοι έθιξαν και –κυρίως– στηλίτευσαν την υποτιμητική στάση του Στέφανου Κασσελάκη προς όσους και όσες εκλέχθηκαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές και παρέμειναν στο κόμμα.

Η αιφνιδιαστική προαγωγή του Νίκου Παππά για λόγους εσωκομματικών συσχετισμών δύο μέρες προτού ορκιστεί η Πόπη Τσαπανίδου αλλά και η άρνηση του Σωκράτη Φάμελλου μπροστά στην αγχόνη της πολιτικής καρατόμησης ήταν οι αφορμές για να μετρηθούν τα κουκιά σε επίπεδο ΚΟ, με το αποτέλεσμα μόνο «καθαρό» να μην είναι. Με 12 κατά και 4 «παρών» έναντι των 17 υπέρ, η ΚΟ βγήκε από την πολύωρη διαδικασία κομμένη στη μέση την ώρα που η μία κρίση διαδέχεται την άλλη.

Σε αυτή την πολιτική σαπουνόπερα με πολλές εναλλαγές στους ρόλους των «υπονομευτών», αλλά με σταθερό πρωταγωνιστή εκείνον που υποδύεται το πολιτικό θύμα, το οποίο φροντίζει διαρκώς να πυροδοτεί κλυδωνισμούς, πότε υπογείως, πότε εμφανώς, αστάθμητος παράγοντας μοιάζει ο τρόπος που θα κινηθεί στα όργανα ο Παύλος Πολάκης.

Ο ίδιος επιμένει πως «ό,τι είναι να γίνει θα γίνει» τη στιγμή που οι 87 μοιάζουν με ακέφαλους καβαλάρηδες. Σε κάθε περίπτωση, μοιάζει ανέφικτο η ΚΟ να συνεδριάσει στο εγγύς ή απώτερο μέλλον με την ίδια σύνθεση. «Η σφαίρα έφυγε» σχολίασε ένας βουλευτής που κάπνιζε αρειμανίως στο περιθώριο της πολυκύμαντης διαδικασίας. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, δεν έχει και άδικο.

Διαβάστε επίσης

Το house of cards του ΣΥΡΙΖΑ: Ο αποφασισμένος Πολάκης και οι κινήσεις Κασσελάκη – Συνεδριάζουν σήμερα οι «87»

Να μας ζήσουν…

Παπανικολάου κατά Άδωνη: Απαράδεκτο – Η πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδίας πνευμόνων έγινε το 1992

Τιμολόγια ρεύματος: Νέο ηλεκτροσόκ για τους καταναλωτές και τον Σεπτέμβριο – Αναλυτικά οι τιμές για τα «πράσινα»

Διάλογος Documento για την Κεντροαριστερά – Παναγιωτόπουλος: Να μιλήσουμε με την κοινωνία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter