H Σαουδική Αραβία λέει ότι η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη συνιστά παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Ιράν

H Σαουδική Αραβία λέει ότι η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη συνιστά παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Ιράν
AP Photo

Η Σαουδική Αραβία χαρακτήρισε τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη «κατάφωρη παραβίαση» της εθνικής κυριαρχίας του Ιράν.

Πρόκειται για μια σημαντική τοποθέτηση από μια χώρα που δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με το Ιράν αλλά ασκεί επιρροή στον αραβικό κόσμο.

Η θέση διατυπώθηκε από τον σαουδάραβα υφυπουργό Εξωτερικών Ουαλίντ αλ Χερέτζι κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) που έγινε ύστερα από αίτημα του Ιράν, το οποίο κατηγορεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς την 31η Ιουλίου στην Τεχεράνη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας συμπλήρωσε πως το Ριάντ απορρίπτει «κάθε παραβίαση εθνικής κυριαρχίας ή ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρας».

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Αποδείξεις για βιασμό Παλαιστίνιων κρατουμένων προβλήθηκαν σε ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι (Video)

Το Ιράν πληροφόρησε την Αίγυπτο ότι κλείνει τον εναέριο χώρο του στις ξένες αεροπορικές εταιρείες, λόγω «στρατιωτικών ασκήσεων»

Ρωσία – Ουκρανία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κουρσκ – Απομακρύνονται Ουκρανοί πολίτες από τα σύνορα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter