Η Ρωσία απελευθέρωσε τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς

Στην απελευθέρωση του δημοσιογράφου της WSJ, Έβαν Γκέρσκοβιτς, αλλά και του πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν προχώρησε η Ρωσία στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες είχαν φυλακιστεί στη Ρωσία αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κατασκοπεία. Θα κατευθυνθούν προς προορισμούς εκτός Ρωσίας.

Ο ιστότοπος Flightradar24, που παρακολουθεί την πορεία αεροσκαφών, έδειξε ότι ειδικό αεροπλάνο της ρωσικής κυβέρνησης που έχει χρησιμοποιηθεί για προηγούμενη ανταλλαγή κρατουμένων, μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, πέταξε από τη Μόσχα στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, που συνορεύει με τη Λιθουανία και την Πολωνία, πριν επιστρέψει στη ρωσική πρωτεύουσα.

Nωρίτερα, το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Ολοένα και περισσότερες ήταν οι ενδείξεις για μια μεγάλη ανταλλαγή κρατημένων μεταξύ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, από τη μία πλευρά, και των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Σλοβενίας και της Βρετανίας από την άλλη. Μια τέτοια ανταλλαγή, εάν λάμβανε χώρα, θα ήταν η σημαντικότερη μεταξύ Μόσχας και Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

«Συνεχίζω να μην κάνω κάποιο σχόλιο», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Το Fox News μετέδωσε ότι ο φυλακισμένος δημοσιογράφος της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς πρόκειται να επιστρέψει στις ΗΠΑ στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων, πιθανόν αργότερα μέσα στη μέρα.

Ετικέτες