Η «πρωτοβουλία των 11» ανακατεύει τον γαλάζιο εσωκομματικό χάρτη – «Μασάζ» Μητσοτάκη και υπουργών σε βουλευτές

Η διαγραφή του Μάριου Σαλμά, πρώτα από τη «γαλάζια» ΚΟ και έπειτα από το κόμμα, φανέρωσε με εμφατικό τρόπο ότι φουντώνει η αμφισβήτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πολιτικές του επιλογές.

Η ερώτηση των 11 γαλάζιων βουλευτών για τα κόκκινα δάνεια «χτύπησε» το καμπανάκι του κινδύνου στο Μαξίμου, καθώς στο πρωθυπουργικό επιτελείο αντιλήφθηκαν ότι πλέον διαμορφώνεται ένα οργανωμένο μπλοκ εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας, με δικές της πολιτικές προτεραιότητες και ιεραρχήσεις, που διαφοροποιούνται από την γενική κατεύθυνση που χαράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι βουλευτές που υπέγραψαν την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια λένε ότι θα συνεχίσουν να παίρνουν πρωτοβουλίες που θα «βελτιώνουν το κυβερνητικό έργο».

Τι φοβούνται οι βουλευτές

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι βουλευτές που διαφωνούν με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης είναι πάνω από 20, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πίεση που δέχονται από τους πολίτες στις εκλογικές τους περιφέρειες για την ακρίβεια και την ανασφάλεια που υπάρχει, φοβίζει πλέον τους βουλευτές, καθώς νιώθουν ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μην επανεκλεγούν. Την ίδια στιγμή γκρίνια υπάρχει στη γαλάζια ΚΟ και από το γεγονός ότι σε διάφορες εκλογικές περιφέρεις εμφανίζονται χωρίς να το ξέρουν διάφοροι «υποψήφιοι» για τις επόμενες εκλογές.

Συναντήσεις Μητσοτάκη και υπουργών

Σε αυτό το πλαίσιο από εδώ και στο εξής αρκετοί υπουργοί θα έχουν συναντήσεις με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη όσμωση που θα γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις ευρωεκλογές. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και ο πρωθυπουργός, ο οποίος μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ και από τις υποχρεώσεις του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θα δει από κοντά δεκάδες στελέχη και βουλευτές, διότι πλέον η ρωγμή στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης μεγαλώνει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνονται λίγους μήνες πριν την επίσημη συζήτηση για την εκλογή του νέου προσώπου στην προεδρία της Δημοκρατίας, που θα οξύνει την εσωτερική σύγκρουση.

Η εκδήλωση στην οδό Ρηγίλλης

Τέλος, στο Μαξίμου δίνουν μεγάλη έμφαση για τη συσπείρωση της γαλάζιας παράταξης και στην εκδήλωση που θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου στα ιστορικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης, όπου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τα 50 χρόνια ζωής του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Σοβαρή καταγγελία: Επιχείρησαν να παγιδεύσουν το κινητό τηλέφωνο πραγματογνώμονα για το έγκλημα στα Τέμπη

Ελληνική Δημοκρατία των καρτέλ

Τo Ισραήλ μετατρέπει τον Λίβανο σε νέα Γάζα: Σχεδόν 500 νεκροί, ανάμεσά τους 35 παιδιά (Video)

Μάριος Σαλμάς: «Διαγράφηκα για τις απόψεις μου – Η χημεία μου με τον πρωθυπουργό έσπασε σε μία στιγμή» (Video)

Γλυφάδα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης – Δεύτερη επίθεση σε 15 μέρες (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για τρεις για την προεδρία – Σε τεντωμένο σκοινί οι ισορροπίες

Σύμη: Σοκαριστική καταγγελία για βασανισμό πακιστανού εργαζόμενου – «Μηχανή είσαι! Είμαι με τη Χρυσή Αυγή»