Πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2017 στην πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιώργου Ζαμπέτα, του σπουδαίου συνθέτη, τραγουδιστή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού.
Τον κόσμο υποδέχτηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω, που μαζί με τη Ρένα Στρούλιου ερμήνευσαν κομμάτια του μεγάλου μας δημιουργού.
Οι δηλώσεις του Δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα:
«Είμαστε σήμερα εδώ να τιμήσουμε τον Γιώργο Ζαμπέτα. Έναν μεγάλο καλλιτέχνη, που το δείχνουν τα έργα του και η εκτίμηση των συναδέλφων του, έναν μεγάλο Αιγαλιώτη. Έναν άνθρωπο που η πόλη τίμησε εν ζωή, με δύο μεγάλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ως Επίτιμο Δημότη (1988) και με την ονοματοδοσία πλατείας μετά θάνατον (1992)» .
Κλείνοντας ευχαρίστησε το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης» για την δωρεά της προτομής, που ανέθεσε τη φιλοτέχνησή της στον διακεκριμένο Κύπριο Γλύπτη, Γιώργο Μαυρογένη.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Κατερίνας Ζαμπέτα-Γαβριελάτου, η οποία περιέγραψε τον πατέρα της μέσα από τα λόγια του ποιητή Δημήτρη Χριστοδούλου: «Νομίζω ότι ο Γιώργος ο Ζαμπέτας, όπως όλοι οι μεγάλοι μας ρεμπέτες, συνεχίζει ουσιαστικά το δημοτικό τραγούδι … σ’ αυτό που λέμε ρεμπέτικο τραγούδι. Ο Ζαμπέτας μετέτρεψε το περιθωριακό ρεμπέτικο σε κοινό κτήμα όλου του λαού. Ένωσε το βυζαντινό τραγούδι με τη λεπτότητα της καντάδας του Ιονίου και παράλληλα επιτέθηκε με χλευασμό στα κοινωνικά φαινόμενα».
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η ηθοποιός Μάρθα Βούρτση, η οποία μίλησε για τον Άνθρωπο Γιώργο Ζαμπέτα και την εγκατάλειψη που βίωσε από τον καλλιτεχνικό κόσμο τα τελευταία χρόνια της ζωής του και οι αδελφοί Αμπατζόγλου που έγιναν γνωστοί ως οι περίφημοι «χορευτές του Ζαμπέτα».
Πάντως ο Γιώργος Ζαμπέτας έχει γίνει και γραμματόσημο. Πρόκειται για έναν από τους έξι θρύλους του ελληνικού τραγουδιού:Ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, η Βίκυ Μοσχολιού και η Σωτηρία Μπέλλου.