Η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ στα προοδευτικά κόμματα και οι κυβερνητικές αντιφάσεις

Η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ στα προοδευτικά κόμματα και οι κυβερνητικές αντιφάσεις

Μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αποκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κομματάρχη της Δεξιάς του ’50» και τους βουλευτές του κόμματος να καταθέτουν τροπολογία για το πόθεν έσχες, ζητώντας αφενός να μπαίνουν στη δήλωση των πολιτικών οι ρυθμίσεις των δανείων τους και αφετέρου να αναρτώνται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι ισολογισμοί και τα δάνεια των κομμάτων.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας να συνδιαμορφώσουν την πρόταση νόμου που επεξεργάζεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ριζική αλλαγή στο πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων.

Ουσιαστικά γίνεται πράξη η πρόσκληση Κασσελάκη στα προοδευτικά κόμματα (εκτός της Νέας Αριστεράς) για κοινοβουλευτικές συνεργασίες απέναντι στη ΝΔ, κάτι που εν πολλοίς θα δείξει αν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και για περαιτέρω συγκλίσεις στο μέλλον.

«Ο Κασσελάκης βλέπει την όσμωση…»

Πάντως από την Κουμουνδούρου επιμένουν πως μια πιθανή συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, θα πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση της κοινωνίας. Για το θέμα μίλησε η εκπρόσωπος τύπου, Βούλα Κεχαγιά στο Πρώτο Πρόγραμμα:

«Στο ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει μια συζήτηση, η οποία αφορά την αμφισβήτηση της ηγεσίας του κ. Ανδρουλάκη. Εμείς δεν έχουμε τέτοια θέματα. Έχουμε έναν πρόεδρο, ο οποίος εκλέχτηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν αυτός που άνοιξε τη συζήτηση, με την τοποθέτησή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Ο κ. Κασσελάκης βλέπει την όσμωση που υπάρχει στην κοινωνία και λέει το εξής: “εφόσον η κοινωνία πιστεύει ότι πρέπει να προχωρήσει και να συγκροτηθεί ένα ευρύτερο σχήμα, ένας κυβερνητικός φορέας που θα εκπροσωπεί και θα αντιπροσωπεύει τον χώρο της Κεντροαριστεράς, εγώ είμαι παρών και θα θέσω τον εαυτό μου, εφόσον τεθεί θέμα ανάδειξης του υποψήφιου πρωθυπουργού, στην κρίση της βάσης”. Στις διεργασίες αυτές, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγαλύτερος φορέας».

Κατά μέτωπο επίθεση

Η κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει την τροπολογία για το πόθεν έσχες, όπως επίσης και τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τη φορολογία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Οι προτάσεις νόμου που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών συζητούνται στη Βουλή. Με ανοικτά μικρόφωνα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έστρεψε τα πυρά του προς Μητσοτάκη και Τασούλα: «Μην κρύβεστε πίσω από άλλους κ. Μητσοτάκη. Φέρτε ΤΩΡΑ στη Βουλή για συζήτηση τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τη φορολογία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικά: Πυρά Κασσελάκη σε Τασούλα και Μητσοτάκη: «Φέρτε τώρα στη Βουλή τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για ακρίβεια και φορολογία» 

Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, από τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν τις αντιφάσεις στα όσα λέει και στα όσα κάνει η κυβέρνηση.

«Ενώ πριν λίγους μόλις μήνες ο ίδιος και οι υπουργοί του ισχυρίζονταν πως η μείωση του ΦΠΑ δεν αποδίδει ως μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, στη συνέντευξή του στον Real FM, ανακοίνωσε τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα ταξί και στον καφέ, με σκοπό την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών» λένε με νόημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για τη δέσμευση πως θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, από την αξιωματική αντιπολίτευση λένε πως το 33% που ανακοινώθηκε, αποτελεί τον κατώτατο συντελεστή που προβλέπεται από τον σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό.

«Σε συζήτηση που είχε γίνει εντός της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ο κ. Θεοχάρης είχε πει ότι για το 2023 δεν υπάρχουν υπερκέρδη των διυλιστηρίων. Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση στην πραγματικότητα των υπερκερδών και ρωτάμε αν προτίθενται να πάνε στον ανώτατο προβλεπόμενο φορολογικό συντελεστή. Θα πάτε τη φορολόγησή τους πάνω από το 33% ή δεν τολμάτε;» τόνισε ο Νίκος Παππάς στη Βουλή…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter