Η πρόκληση της 11ης θέσης – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός στο Europa και ΠAO στο Conference μπορούν να εκτοξεύσουν την Ελλάδα στο ranking

Η πρόκληση της 11ης θέσης – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός στο Europa και ΠAO στο Conference μπορούν να εκτοξεύσουν την Ελλάδα στο ranking

Τρεις ελληνικές ομάδες στη φάση των ομίλων του Europa και του Conference League, τρεις ελληνικές ομάδες παρούσες στο νέο πρότζεκτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και με αρκετές ελπίδες μάλιστα να συνεχίσουν την πορεία τους στα πλέι οφ (αν τερματίσουν στις θέσεις 9-24, κάτι αρκετά εφικτό) ή και στη νοκ άουτ φάση των 16 (αν καταφέρουν να μπουν στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, κάτι που θεωρητικά φαντάζει πολύ πιο εφικτό για τον Παναθηναϊκό στο Conference League λόγω δυναμικότητας των αντιπάλων του). Αλλο θεωρία όμως κι άλλο πράξη.

Τεράστια ευκαιρία

Το βέβαιο είναι ότι οι τρεις θα παίξουν μίνιμουμ 22 αγώνες (από οκτώ οι δύο στο Europa League και έξι οι «πράσινοι» στο Confe-
rence), που σημαίνει ότι ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, ο κάτοχος του Conference League Ολυμπιακός και ο κυπελλούχος Ελλάδας Παναθηναϊκός έχουν την τεράστια ευκαιρία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συγκεντρώσουν σ’ αυτή την ιστορική σεζόν για την UEFA τους περισσότερους βαθμούς από ποτέ και να ανεβάσουν την Ελλάδα από τη 15η θέση που βρίσκεται τώρα ακόμη και στην 11ή θέση στο ευρωπαϊκό ranking με ακόμη περισσότερα μπόνους.

Στο Europa League οι δύο εκπρόσωποί μας, βάσει των αντιπάλων τους και θεωρητικά πάντα, έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν πρωτίστως στα πλέι οφ, καθώς οι θέσεις 9-24 που οδηγούν σε αυτά είναι στόχος εφικτός. Οπως μάλιστα αναφέρουν οι ειδικοί, όποια ομάδα συγκεντρώσει 12 βαθμούς περνάει σίγουρα στα πλέι οφ.

Προσοχή στις παγίδες

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην Τούμπα (Σλάβια, Φερεντσβάρος, Πλζεν, Στεάουα) καθώς κανείς από τους αντιπάλους του δεν τον τρομάζει. Απλώς χρειάζεται προσοχή στις παγίδες που κρύβουν αυτά τα ματς, όπως συνέβη με τη Μάλμε στον γ΄ προκριματικό του Champions League. Ο «δικέφαλος» έχει τρία πολύ δύσκολα ματς εκτός έδρας (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Γαλατασαράι), ενώ το ταξίδι στη Ρίγα δεν τον τρομάζει.

 

Για τον Ολυμπιακό η κλήρωση κρύβει πολλές παγίδες και μάλιστα με γνώριμους αντιπάλους του τόσο αγωνιστικά όσο και σε… μεταγραφικό επίπεδο. Η Πόρτο του Κάρμο και η Μπράγκα του Ορτα, τον οποίο δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός να κρατήσει από την πορτογαλική ομάδα, είναι δυο από τους αντιπάλους του.

Από κει και πέρα, η Ρέιντζερς δεν τον τρομάζει, ενώ η Λιόν βρίσκεται σε φάση αναδόμησης, καθώς βρέθηκε ένα βήμα από τη διάλυση! Η μεγάλη παγίδα είναι η φιλόδοξη Κάραμπαγκ, την οποία θα αντιμετωπίσει στο Φάληρο και από την οποία είχε ηττηθεί πέρσι 1-3 εντός και πήρε 0-0 εκτός. Η Μάλμε που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ είναι αγκάθι, ενώ η Τβέντε αποτελεί τον πιο βατό αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός στο Conference κρίνοντας από τα έξι ονόματα που θα έχει απέναντί του μπορεί να φτάσει στους 16 απευθείας, χωρίς να περάσει από τα πλέι οφ. Κι ας έχει να αντιμετωπίσει (στο ΟΑΚΑ) την Τσέλσι. Οι υπόλοιπες πέντε δεν είναι καλύτερές του (Τζουργκάρντεν, Ελσίνκι, Μπόρατς, Ντιναμό Μινσκ και η πρωτάρα και άπειρη Νιου Σεντς της Ουαλίας).

Διαβάστε επίσης

Επί τον τύπον των φίλων

Καλύτερα η Κουμουνδούρου να ασχολείται με την ισοπέδωση της Υγείας από τον Άδωνη Γεωργιάδη

Νέα «πυρά» του «γαλάζιου» Χαρακόπουλου: «Ο κόσμος έχει παράπονα από την κυβέρνηση» – Ζητά στροφή προς τα δεξιά

Σκληρή τοποθέτηση Αρβανίτη: «Δεν πάει άλλο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωπική επιχείρηση και δεν έχει ιδιοκτήτη»

Κόκκαλης για αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Να αλλάξουμε πρώτα εμείς συμπεριφορές – Διαφωνώ με το όνομα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter