Η Πράγα απαγορεύει τις οργανωμένες επισκέψεις τουριστών στις… παμπ

Σε μια κίνηση που έχει στόχο να βελτιώσει το τουριστικό προϊόν, αλλά και που στοχεύει στην έμμεση μείωση του υπερτουρισμού προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο της Πράγας με την απόφασή του να απαγορεύσει τις νυχτερινές βόλτες σε παμπ που διοργανώνονται από ταξιδιωτικά γραφεία. Στην σχετική απόφαση τονίζεται ότι μεταξύ των στόχων είναι η προσέλκυση πιο… «καλλιεργημένων» τουριστών.

Η τσεχική πρωτεύουσα των 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα δημοφιλής προορισμός για θορυβώδεις εργένικες παρέες και για λάτρεις του αθλήματος «από παμπ σε πάμπ» κυρίως από τη Βρετανία.

Οι ξένοι λάτρεις της μπύρας βοήθησαν επί χρόνια την Τσεχία να διατηρήσει τη θέση της στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που καταναλώνουν την περισσότερη μπύρα.

Το 2023, 128 λίτρα μπίρας, που ήταν η κορυφαία ποσότητα παγκοσμίως, καταναλώθηκαν ανά κάτοικο στην Τσεχία, παρά τη σταθερή πτώση που παρατηρείται από το 2020 και την πανδημία.

Η μπίρα εξακολουθεί να είναι φθηνότερη από το νερό σε ορισμένα εστιατόρια και πολλές παμπ στο ιστορικό κέντρο που έχει χαρακτηριστεί μνημεία από την Unesco προσφέρουν την φημισμένη τοπική μπύρα με λιγότερο από 3 ευρώ την πίντα.

Η Πράγα ακολουθεί μια σειρά από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον τύπο του τουρισμού που θέλουν να έχουν και έτσι προσπαθούν να αποθαρρύνουν έναν συγκεκριμένο τύπο τουριστών από το να τις επισκεφτούν.

Το Άμστερνταμ ξεκίνησε πέρυσι μια εκστρατεία με διαφημίσεις «μείνετε μακριά» που απευθύνονται σε νεαρούς Βρετανούς, οι οποίες πετάγονται στις οθόνες των υπολογιστών τους όταν κάποιος από την Βρετανία κάνει αναζήτηση στις σχετικές μηχανές αναζήτησης όρους όπως «stag party Amsterdam» (σ.σ. μπάτσελορ στο Άμστερνταμ), «φθηνό ξενοδοχείο στο  Άμστερνταμ» και «pub crawl Amsterdam» (σ.σ. από παμπ σε παμπ στο Άμστερνταμ).

Οι διαφημίσεις περιγράφουν τους κινδύνους που έχει η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών στην Ολλανδία και εστιάζουν στα: πρόστιμα, ποινικό μητρώο, νοσηλεία και μόνιμες βλάβες στην υγεία.

Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν επίσης θεσπίσει μέτρα για την αποτροπή του μαζικού τουρισμού, όπως η Βενετία, η οποία έχει περιορίσει το μέγεθος των ομάδων ξενάγησης και έχει απαγορεύσει τα μεγάφωνα, και η Βαρκελώνη, η οποία έχει δηλώσει ότι θα απαγορεύσει την ενοικίαση διαμερισμάτων σε τουρίστες μέχρι το 2028.

Διαβάστε επίσης

Φρίκη στον Ορχομενό: Ασέλγησε σε βάρος ηλικιωμένης με άνοια – Ο γιός της είδε live την κακοποίηση

Πώς η Χεζμπολάχ «τρύπησε» το Iron Dome του Ισραήλ – Τι είναι τα «έμμεσα πυρά»

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα με φόντο το Αιγαίο

Απίστευτη δήλωση του «γαλάζιου» Σιμόπουλου: «Τιμούμε τον Μεταξά» (Video)

«57 θέματα για τα Τέμπη σε 57 λέξεις»: Η πρωτοβουλία ιδιαίτερου συμβολισμού από τον αδερφό του αδικοχαμένου Βάιου

Μετά τη Ρηγίλλης Καραμανλής-Σαμαράς γυρίζουν πάλι την πλάτη στον Μητσοτάκη – Συναντήθηκαν με πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ

Ασλανίδης: 1.200.000 μπήκαν στο live streaming της συναυλίας για τα Τέμπη και η ΈΡΤ έδειξε λίγα δευτερόλεπτα την εξέδρα (Audio)

Ετικέτες