H πολιτιστική ατζέντα από 26 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου

H πολιτιστική ατζέντα από 26 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου

Από κινούμενα σχέδια και βιβλίο μέχρι εικαστικά και κλασικό, σύγχρονο και ελληνικό ροκ

Animasyros 2023 στις Κυκλάδες

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 2023 διοργανώνεται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για 16η συνεχή χρονιά. Με περισσότερες από 270 ταινίες καταξιωμένων και νέων δημιουργών από 53 διαφορετικές χώρες, περιλαμβάνει οκτώ διαγωνιστικά τμήματα (Διεθνές, Φοιτητικό, K.ID.S, AnimaPride, Εθνικό Διαγωνιστικό, TV & Commissioned Films, Ταινιών Μεγάλου Μήκους & #thisisEU – Ευρωπαϊκές Αξίες), ειδικά αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παράλληλες δράσεις, διεθνείς συνεργασίες και την Αγορά, που αποτελεί πλέον κέντρο αναφοράς για ολόκληρη τη βιομηχανία του κλάδου στην ανατολική Μεσόγειο. Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ στο Θέατρο Απόλλων με την πανελλαδική πρεμιέρα της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Nayola» του Χοσέ Mιγκέλ Ριμπέιρo.

INF0

Διάρκεια φεστιβάλ 26/09 έως 1/10

Μεγάλη έκθεση για τον Γιώργο Χατζημιχάλη

Αναδρομική έκθεση του Γιώργου Χατζημιχάλη προγραμματίζει το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία 2020. Θα εκτείνεται σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του κτιρίου του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138 και θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2023 και το δεύτερο μέρος από τις 23 Νοεμβρίου* 2023 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024. Τα έργα που θα εκτεθούν καταγράφουν τη διαδρομή του καλλιτέχνη μες στην περιπέτεια της ζωγραφικής αυτά τα πενήντα έξι χρόνια. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει έργα για πρώτη φορά.

INF0

benaki.gr

Ο Τζο Νέσμπο στην Αθήνα

Ο Τζο Νέσμπο, ο αγαπημένος συγγραφέας εκατομμυρίων αναγνωστών, θα βρεθεί στην Αθήνα για μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου με τίτλο «Ματωμένη σελήνη». Ο Νορβηγός συγγραφέας έχει φανατικούς φίλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κάθε του βιβλίο συνιστά εκδοτικό γεγονός – μέχρι τώρα έχει πουλήσει περισσότερα από 55 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Οι Ελληνες αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να τον ακούσουν και να τον συναντήσουν από κοντά την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», όπου θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Δημήτρη Σίμο.

INF0

Στις 19.30. Προσέλευση με δωρεάν δελτία εισόδου, τα οποία θα δίνονται από το ταμείο του Θεάτρου Ολύμπια την ημέρα της εκδήλωσης από τις 18.00

Κλασικό ροκ στο Ηρώδειο

Πιστό στο ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό, το Classic Rock επιστρέφει στο Ηρώδειο για έβδομη χρονιά με δυνατούς καλεσμένους, πρεσβευτές του αυθεντικού ροκ ήχου, που θα πλαισιωθούν από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ο πρώτος τραγουδιστής και συνιδρυτής των θρυλικών AC/DC, Ντέιβ Έβανς, η αυθεντική φωνή των Moody Blues, Τζάστιν Χέιγουορντ και η Μάγκι Ράιλι, η μούσα του Μάικ Όλντφιλντ θα φωτίσουν με την λάμψη τους τη σκηνή του Ηρωδείου, ερμηνεύοντας διαχρονικές ροκ επιτυχίες.

INFO
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης: 21.00

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιορτάζει

Η μεγάλη γιορτή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για τα 50 χρόνια του στο ελληνικό τραγούδι πραγματοποιείται στο Θέατρο Πέτρας (εκεί γιόρτασε και τα 30 και τα 40 του χρόνια στη δισκογραφία), που ο ίδιος θεωρεί τον αγαπημένο του συναυλιακό χώρο. Με πυξίδα τη φωνή του σπουδαίου τραγουδιστή και συνοδοιπόρους τους σπουδαιότερους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς που γέννησε αυτός ο τόπος θα ταξιδέψουμε στους πιο σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του.

INF0

Σάββατο 30/9, στις 21.30

 

Οι IDLES για δύο βραδιές στη σκιά των βράχων

Οι εκρηκτικοί IDLES (κεντρική φωτογραφία), μια από τις πιο σημαντικές και συζητημένες ροκ μπάντες αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως, θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Αθήνα στο πλαίσιο του Plisskën Festival που θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2023 στο θέατρο Βράχων, σε ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβαλικό διήμερο για τις ανάγκες του οποίου θα στηθούν δύο σκηνές στο θέατρο Βράχων. Πριν από τους IDLES που θα κλείσουν και τις δύο βραδιές, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στην κεντρική σκηνή θα εμφανιστούν η Καναδή καλλιτέχνιδα της electro-pop Alice Glass, το πολλά υποσχόμενο βρετανικό post punk τρίο Grandmas House και οι Ultra Sunn, ενώ το Σάββατο τη σκυτάλη θα πάρουν η ανατρεπτική περσόνα της διεθνούς underground hip hop σκηνής Mykki Blanco, η χαρισματική indie – rock μπάντα Pillow Queens και το dark synth/pop δίδυμο των Tempers. Στην republic stage θα απολαύσουμε και τις δύο μέρες το δυνατό one man show του ασυμβίβαστου Mazoha, τον Αμερικανό ράπερ Cakes Da Killa και το ρετρό-φουτουριστικό synthpop project του Rhumba Club.

INFO

Θέατρο Βράχων, ώρα έναρξης: 17:30

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter