Η πολιτική της οικονομίας

Η πολιτική της οικονομίας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΕΚΔΟΣΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ .ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΩΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙ

«Πολλοί πολίτες έστειλαν μήνυμα για το κόστος διαβίωσης. Είναι σε προτεραιότητα στην κυβερνητική ατζέντα» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ έπαιξε πάλι η κασέτα για ελέγχους. Πιο πιθανό είναι να ασκηθούν παρασκηνιακά πιέσεις για να μετριαστούν τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη. Η κατάσταση έχει ξεφύγει με τις τιμές στο ρεύμα εν μέσω καύσωνα και στα ράφια δεν πέφτουν, μόνο ανεβαίνουν ή παραμένουν σταθερά ακριβές.

«Εχουμε γεμίσει πλήκτρα τις ταμειακές· άλλο για ΦΠΑ 24%, άλλο για 13%, άλλο για πλαστικά καπάκια, άλλο για σακούλες και από δουλειά άσ’ τα» έλεγε ένας παιδικός φίλος που συντηρεί το καφέ του με παραγγελίες από τα γειτονικά συνεργεία. «Ως πότε θα αντέξουμε; Το ρεύμα πανάκριβο, ήρθε το τεκμαρτό και μας αποτελείωσε. Χρωστάμε παντού για να βγει ο μήνας. Ή ο προμηθευτής ή το ΤΕΒΕ θα την πατήσει – έχω καλή ρύθμιση και δεν θέλω να τη χάσω, αλλά αν δεν βγαίνω, θα του βαρέσω κανόνι. Ο Χατζηδάκης δεν βλέπει ότι έχουν πέσει οι παραγγελίες; Ανθρωπο δεν μπορώ να πάρω. Εριξε τον ΦΠΑ στον καφέ στο χέρι για χάρη των εταιρειών που μας κάνουν ντελίβερι. Χαμένος θα βγω να μπω σ’ αυτούς. Πάω για κλείσιμο. Θέλουν να κλείσουν τους μικρούς και να πάει όλο το χαρτί στους μεγάλους που έχουν ανοίξει παντού μαγαζιά. Ξέρεις πόσα δίνουν στους υπαλλήλους τους; Με αυτά που παίρνουν και τους λογαριασμούς που πληρώνουν σκέφτονται ακόμη και να πάρουν έναν καφέ. Πλούτισαν οι μεγάλοι με το ρεύμα, τα διυλιστήρια, τα σουπερμάρκετ και οι τράπεζες. Εμείς πεθάναμε».

Περιττό να πω τι ψήφισε το 2019 και το 2023. Στις ευρωεκλογές έστειλε μήνυμα 28%. Το αυτό έπραξε ο κτηνοτρόφος από την Καστοριά που οι τροφές κοστίζουν περισσότερο από την τιμή που παίρνει το γάλα ο έμπορος. Θα πούμε το λάδι λαδάκι και τη φέτα λευκό τυρί.

Σαμαράς και Καραμανλής πάνε να εκφράσουν τους δυσαρεστημένους. Μπορούν όμως να αλλάξουν τα στρατηγικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση; Η φορολογική πρόταση ΣΥΡΙΖΑ ποιους αγγίζει και το ΠΑΣΟΚ τι προτείνει;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter