Η πολιτική Μητσοτάκη έφερε την καταστροφή στη Μόρια

Η πολιτική Μητσοτάκη έφερε την καταστροφή στη Μόρια
Πηγή φωτογραφίας / Eurokinissi

Μετά τη καταστροφική διαχείριση της οικονομίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταφέρνει να «διαπρέψει» σε ακόμη έναν τομέα πάνω στον οποίο στήριξε την προεκλογική της εκστρατεία και κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές του περυσινού Ιουλίου.

Αυτό του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος που ταλανίζει τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια.

Αφού έκλεισε το μάτι στις ακροδεξιές πολιτικές συντασσόμενη με τους ακραίους πολιτικούς της Ευρώπης που σήκωσαν τείχη κλείνοντας τα σύνορα και έβαλαν τον στρατό των χωρών να κινηθεί κατά των μεταναστών και των προσφύγων, έκανε τα νησιά του Αιγαίου αποθήκες ψυχών.

Κατάφερε μέσα σε ελάχιστους μήνες να αυξηθεί ο πληθυσμός της Μόριας από 5.000 που τον άφησε η κυβέρνηση σε 20.000 άτομα.

Είχε την φαεινή ιδέα να μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα, να τους εγκαταλείψει στην πλατεία Βικτωρίας και να αφαιρέσει τα παγκάκια, βοηθούντος του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για τους ταλαιπωρήσει περισσότερο.

Υιοθετώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «άριστοι» υπουργοί του τις χειρότερες πρακτικές του εμφυλίου πολέμου, κατάφεραν να είναι συνεχώς θέμα στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης με τη φασιστική συμπεριφορά τους.

Μάλιστα ουκ ολίγες φορές, διεθνείς οργανισμοί κατηγόρησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι απωθούσε βίαια μετανάστες και πρόσφυγες που βρέθηκαν να πλέουν μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα προς αυτά της Τουρκίας. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον η Τουρκία προβάλλοντάς το με όλους τους τρόπους.

Με την πολιτική της η κυβέρνηση Μητσοτάκη άναψε χθες τη φωτιά στη Μόρια και έγινε για ακόμη μια φορά αρνητικό πρωτοσέλιδο στον παγκόσμιο Τύπο.

Τώρα οφείλει να λάβει δραστικά μέτρα για τους 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες, να στηρίξει τη Λέσβο και τους κατοίκους της και να προχωρήσει άμεσα στην αποσυμφόρηση των νησιών, στην οποία αντιδρούσε μέχρι σήμερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάτησε πάνω στο μεταναστευτικό για να αναρριχηθεί στην εξουσία κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως μετά παραδέχτηκε ότι ήταν διεθνές θέμα και όχι ελληνικό.

Μόνο που όταν ενέσκηψε η πανδημία του κορονοϊού αντί να φροντίσει να καλυψει άμεσα τις υγειονομικές ανάγκες της Μόριας αλλά και του νησιού τα άφησε στην τύχη τους.

Ούτε κατάφερε να αποσυμφορήσει το κέντρο υποδοχής ούτε να τους προσφέρει τη βασική φροντίδα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για ακόμη μια φορά κατάφερε να είναι δραματικά κατώτερη των περιστάσεων που απαιτούν οι συνθήκες.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter