H πικρή αλήθεια

Δεν χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς επισταμένα την πολιτική επικαιρότητα για να αντιληφθεί τις χαοτικές διαφορές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην πορεία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στα δύο κόμματα. Πρώτον, στη Χαριλάου Τρικούπη επικράτησε πολιτικός πολιτισμός με αντιπαράθεση εντός λελογισμένων και ευπρεπών ορίων. Ενδεικτικό είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να οδηγήσει το κόμμα σε κάλπες, αντιλαμβανόμενος την ευρεία αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Το debate των έξι συνυποψηφίων δεν συνοδεύτηκε από ευτράπελα, ενώ ο τρίτος στην πρώτη στροφή των εσωκομματικών εκλογών Παύλος Γερουλάνος συναντήθηκε στη Βουλή και με τους δύο υποψήφιους που πέρασαν στον δεύτερο γύρο μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και συνεννόησης, παρά τις επιμέρους διαφορές που είχε και έχει τόσο με τον Ν. Ανδρουλάκη όσο και με τον Χάρη Δούκα.

Στον αντίποδα, η Κουμουνδούρου σείεται με εξώδικα, πύρινες ανακοινώσεις που συνοδεύονται με αιτήματα παραιτήσεων και έναν έκπτωτο που αυτοπαρουσιάζεται ως νυν πρόεδρος! Παράλληλα, τα social media έχουν μετατραπεί σε αρένα για ανθρωποφάγους, με τρολ να τεμαχίζουν ανθρώπους, συνειδήσεις και οποιαδήποτε ελπίδα επιβίωσης του συλλογικού υποκειμένου. Και σε επίπεδο κοινοβουλίου, ψύχραιμα μέλη της ΚΟ παρακολουθούν έντρομα τα βλέμματα εχθρότητας και μίσους μεταξύ συναδέλφων τους που έχουν ταχθεί με το ένα ή με το άλλο στρατόπεδο.

Δεύτερον και κυριότερον, πάνω από το ΠΑΣΟΚ δεν επικρέμαται η απειλή της διάλυσης ούτε καν της διάσπασης. Στον αντίποδα, η νέα διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείται δεδομένη. Το μόνο που μένει να προσδιοριστεί είναι το εύρος της, το οποίο συνδέεται άμεσα με το ποιος θα είναι ο νικητής στην κούρσα για την ηγεσία. Υπάρχει και κάτι χειρότερο για το κόμμα που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Η παρατεταμένη γραφικότητα να σταματήσει να «πουλά» με μιντιακούς όρους. Τότε δεν θα υπάρχει ούτε άνθρωπος να πετά δεκάρικα από την κερκίδα.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη – Πέρασε με 138 ψήφους

Η χρυσή παράγκα της Μενδώνη – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

Η πρώτη αντίδραση Κασσελάκη μετά την απόφαση της ΚΕ: «Η φωνή μας είναι το συνέδριο»

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: Ντροπιαστική η αναφορά του στη συναυλία για τα Τέμπη

Νίκος Μωραΐτης: Φωνή εντόμου τώρα είναι η φωνή του

Ετικέτες