Λίγες μέρες με την ακροδεξιά ερώτηση του Θάνου Πλεύρη και του Δημήτρη Μαρκόπουλου στη Βουλή, όπου υποστήριζαν ψευδώς ότι σε ποσοστό 84%, οι Ρομά «ευθύνονται για τις διαρρήξεις και τις κλοπές Ελλήνων στη χώρα», βλέπουμε ότι έγινε «ντου» από την αστυνομία στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, σε καταυλισμό Ρομά.
Όπως αναφέρεται σε πολλά δημοσιεύματα «η επιχείρηση έλαβε χώρα στην περιοχή «Αμαξοστάσιο». Συμμετείχαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ της Ασφάλειας, της Δίωξης Ναρκωτικών, της Αμεσης Δράσης και της ΟΠΚΕ ενώ Drone της ΕΛ.ΑΣ κατέγραφε όλη την επιχείρηση. Οι αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έκαναν έρευνα και για ναρκωτικά».
Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι δημιουργεί ένα πολιτικό κλίμα στροφής προς τα δεξιά, καθώς φοβάται την διαρροή ψήφων σε κόμματα δεξιότερά της. Σε αυτό το πλαίσιο βουλευτές και στελέχη της κυβέρνηση, όπως ο Θάνος Πλεύρης και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος εν προκειμένω βάζουν στη δημόσια συζήτηση μία ακραία συντηρητική ατζέντα, χαϊδεύοντας τα ακροδεξιά ακροατήρια.
Σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (17/9) για το εάν είναι fake news τα στοιχεία των βουλευτών της γαλάζιας παράταξης σχετικά με τις διαρρήξεις και τις κλοπές ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «κατ’ αρχάς, εδώ ανοίγει μια πολύ μεγάλη συζήτηση για τον προβληματικό τρόπο ένταξης μιας κοινωνικής ομάδας, το οποίο δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο ελληνικό, το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά αυτό. Και δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή τη συζήτηση περί αντιμετώπισης της εγκληματικότητας χρειάζεται να την κάνουμε με αυτούς τους όρους. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν κοινωνίες, τοπικές κοινωνίες – σας το λέω έχοντας γυρίσει πολλές φορές όλη την Ελλάδα – που διατυπώνουν συγκεκριμένα παράπονα για μιας συγκεκριμένης μορφής παραβατικότητα, με συγκεκριμένη προέλευση. Και οι κυβερνήσεις δεν πρέπει, φοβούμενες το πολιτικό κόστος ή μην κατηγορηθούν ότι αντιμετωπίζουν ένα ζήτημα με λάθος τρόπο, να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους στις τοπικές κοινωνίες».
«Δεν πρέπει να πετάμε μία άποψη, μόνο και μόνο φοβούμενοι μήπως μας χαρακτηρίσουν κάπως»
Επίσης, πρόσθεσε ότι «είναι δεδομένο πως όταν βλέπεις ότι υπάρχουν συγκεκριμένες εστίες παραβατικότητας και οι τοπικές κοινωνίες στο λένε ξανά και ξανά, σε αρκετές περιοχές στη χώρα, έχεις υποχρέωση να το δεις και σημειακά το θέμα αυτό, χωρίς γενικεύσεις και χωρίς να βάζεις στη συνολική πολιτική σου δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτό θα το κάνει η Κυβέρνηση και το κάνει. Και το κάνουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες και στα τοπικά αστυνομικά τμήματα και συνολικά η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Δηλαδή, δεν πρέπει να πετάμε μία άποψη, μόνο και μόνο φοβούμενοι μήπως μας χαρακτηρίσουν κάπως»
«Οι βουλευτές μας, λοιπόν, διατυπώνουν μία αγωνία»
Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «οι βουλευτές μας, λοιπόν, διατυπώνουν μία αγωνία, μία ανησυχία. Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτό το νούμερο ισχύει στην ακρίβειά του. Σίγουρα υπάρχουν κάποια στατιστικά στοιχεία τα οποία πρέπει να μας προβληματίζουν. Αλλά, το ξαναλέω, οι νόμοι, ο Ποινικός Κώδικας, ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, ο τρόπος αντιμετώπισης, όλα αυτά είναι ίδια για όλους και τους Έλληνες πολίτες και τους αλλοδαπούς, οι οποίοι μπορεί να διαπράξουν ένα αδίκημα στη χώρα».
Διαβάστε επίσης
«Απηύδησε» μέχρι και ο Πορτοσάλτε με τα χαλιά της Κεφαλογιάννη (Video)
Όλγα Κεφαλογιάννη: Πάρτι απευθείας αναθέσεων για χαλιά, ταπετσαρίες, κουρτίνες και… coffee table