Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενόψει ΔΕΘ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενόψει ΔΕΘ

Την αντίθεση της στις αντεργατικές πολιτικές της Κυβέρνησης εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ασφάλεια, υγεία, Συλλογικές Συμβάσεις Ασφαλείας, αυξήσεις, είναι μόνο μερικές από της διεκδικήσεις της ΠΟΘΑ που καλεί τον πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να εντάξει τους απόφοιτους των καλλιτεχνικών σχολών στην κατηγορία Τ.Ε., καταργώντας το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 (Από Δευτέρα στη Βουλή η νέα τροπολογία για τους καλλιτέχνες;).

Η ανακοίνωση:

Φέτος στη Δ.Ε.Θ., διαμαρτυρόμαστε και αντιστεκόμαστε απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές της Κυβέρνησης. Παραμένουν ακόμα άλυτα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, χωρίς καμία διάθεση επίλυσή τους. Η Δ.Ε.Θ. παραμένει ένας χώρος που έρχονται στο προσκήνιο οι μελλοντικές πολιτικές και νομοθετήσεις, γι’ αυτό και εμείς οφείλουμε να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν.

Την ώρα που η Ελλάδα είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που έχει νομιμοποιήσει την εξαήμερη εργασία, καταπατώντας τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζόμενων, που έχει καταργήσει τον θεσμό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και που κάνει τα «στραβά μάτια» στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα, δεν μπορούμε να δώσουμε λευκή επιταγή.

Στεκόμαστε, για άλλη μια φορά, δίπλα στους εργαζόμενους και του πολίτες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και τα πιο βασικά αγαθά λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας, που αδυνατούν να βρουν αξιοπρεπές σπίτι λόγω της στεγαστικής κρίσης και των δυσανάλογα υψηλών ενοικίων, ενώ ταυτόχρονα οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν όχι απλά χαμηλοί, αλλά και μη βιώσιμοι.  Παράλληλα δεν μπορούν να στηριχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς αυτό παραμένει υποστελεχωμένο και με ανεπαρκείς δομές. Στηρίζουμε τον αγώνα ανάδειξης των προβλημάτων στις δημόσιες συγκοινωνίες και δεν ξεχνάμε το έγκλημα στα Τέμπη. Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη στις πλάτες αθώων συμπολιτών μας.

Όσον αφορά τον κλάδο μας, διεκδικούμε ασφάλεια και υγεία στους χώρους εργασίας, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο Παραστατικών Τεχνών και ένταξη των αποφοίτων των καλλιτεχνικών σχολών στην κατηγορία Τ.Ε., κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, καμία ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δημόσιων πολιτιστικών οργανισμών, θεσμοθέτηση του ωραρίου των καθηγητών μουσικής, χορού και θεάτρου στις καλλιτεχνικές σχολές, απαλλαγή των εργαζόμενων στο Θέαμα-Ακρόαμα που έχουν και Τ.Π.Υ. από τα αντικειμενικά κριτήρια και τον ελάχιστο προσδιορισμό εισοδήματος, καθώς και ρύθμιση όλων των εκκρεμών εργασιακών δικαιωμάτων στο χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, των παραστατικών τεχνών, της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και της μουσικής.

Τα συνδικάτα είμαστε πάντα εδώ και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για την διεθνή ύφεση και ειρήνη. Ενώνουμε τις φωνές μας με το λαό της Παλαιστίνης και διεκδικούμε την κατάπαυση του πυρός, την απελευθέρωση των ομήρων και των κρατουμένων, την ασφαλή δίοδο για ανθρωπιστική βοήθεια και ένα ενιαίο και ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ. Απαιτούμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από οποιαδήποτε συμμετοχή που συντελεί στην γενοκτονία των Παλαιστίνιων. Παράλληλα στηρίζουμε τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών από τους εμπολέμους.

Καλούμε σε κινητοποίηση, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter