Η πανδημία ως… ευκαιρία με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Το ότι κάποιοι αντιμετωπίζουν την πανδημία ως ευκαιρία πλέον το γνωρίζουμε καλά. Θες από τις μάσκες; Θες από τα γάντια; Θες από τα αντισηπτικά; Θες από τα rapid και PCR test; Κάποιοι εκμεταλλεύονται την υγειονομική κατάσταση και βγάζουν χρήμα. Το έκαναν και κάποιοι άλλοι παλιότερα, σε χαλεπούς καιρούς, αλλά τότε δεν υπήρχε εκλεγμένη, δημοκρατική κυβέρνηση να βάλει ουσιαστικό «φρένο» και οι γερολαδάδες – και φυσικά και τα παιδιά τους – βρέθηκαν με σπίτια, πολυκατοικίες, οικόπεδα και χρυσές λίρες για να κάνουν αργότερα κουμάντο στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

*** Αλλά ας μπω στο ζουμί. Τόσο καιρό πληρώνουμε τα PCR test, υπό καθεστώς διατίμησης παρακαλώ,60 ευρώ, με τον Άδωνη μάλιστα να υποστηρίζει ότι αυτή η τιμή είναι από τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη. Δυστυχώς για τον ίδιο η δήλωσή του αυτή – που φυσικά είναι ψέματα – προκάλεσε νέο κύμα αντίδρασης και οι φωνές για μείωση της τιμής ή ακόμα και συνταγογράφησης εντάθηκαν και υποχρεώθηκε να ρίξει την τιμή του πλαφόν στα 47 ευρώ.

*** Είναι μια λογική τιμή; Αν λάβουμε υπόψη μας πόσο αγόρασε το κάθε PCR test ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών, όχι. Τα 47 ευρώ είναι αισχροκέρδεια. Γιατί; Διότι ο Δήμος της Θεσσαλονίκης αγόρασε με 27 ευρώ το κάθε PCR test και μάλιστα μετά από διαγωνισμό, ο οποίος αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Όχι με απευθείας ανάθεση, όπως κάνει η κυβερνησάρα μας ακόμα για την αγορά μολυβιών. Έκαναν διαγωνισμό οι άνθρωποι και το έργο ανέλαβε το εργαστήριο – βγάζοντας φυσικά το κέρδος του – με τη χαμηλότερη τιμή, αυτή των 27 ευρώ.

*** Κι αν ένας Δήμος, όπως αυτός της Νεάπολης – Συκεών μπορεί ν’ αγοράσει το PCR test με 27 ευρώ, φαντάζομαι ότι μια κυβέρνηση μπορεί ν’ αγοράσει ακόμα πιο φτηνά. Αλλά όχι, εκεί, 47 ευρώ. Πλήρωνε φουκαρά Έλληνα γιατί η πανδημία, ναι, για κάποιους είναι ευκαιρία και η κυβερνησάρα μας απλά τους ανοίγει τον δρόμο, αντί να κάνει το αυτονόητο, να ρίξει την τιμή όσο δεν πάει άλλο. Για να μην πω να το συνταγογραφήσει, όπως κάνουν οι περισσότερες κανονικές χώρες. Αλλά τι να πω; Μήπως είμαστε κανονική χώρα;

*** Την είδηση της αγοράς των PCR test του Δήμου Νεάπολης – Συκεών δεν έπαιξε και ούτε θα παίξει στα κανάλια και στα Πετσωμένα ΜΜΕ. Γι’ αυτό άλλωστε και Πετσώθηκαν, για να μην παίζουν τέτοια θέματα. Τι να σας πουν; Ότι κάποιοι αποδεδειγμένα πλέον αισχροκερδούν εν καιρώ πανδημίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης; Όχι. Θα σας πουν για τη νέα δημοσκόπηση που δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει επιπλέον πόντους, για τη νέα εφαρμογή του Πιερρακάκη που της βάζεις τη διεύθυνση του σπιτιού και σου βγάζει το σπίτι σου και διάφορα άλλες αντίστοιχες ειδήσεις.

*** Αυτή την κυβέρνηση έχουμε. Να τους χαιρόμαστε.

*** Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για PCR test στην Κύπρο που είναι κινέζικα και χαμηλής αξιοπιστίας, προκειμένου να δικαιολογήσει την τιμή των 47 ευρώ στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, όμως και μετά το ηχηρό «άδειασμα» από το υπουργείο Υγείας της Κύπρου υποχρεώθηκε στην κωλοτούμπα Νο. 2.989.

*** Όχι δεν αισθάνεται ντροπή, ούτε ως υπουργός, ούτε καν ως άνθρωπος να αυτοδιαψεύδεται δημόσια. Ο καθείς στο είδος του.

*** Ως «τοπόσημο διχασμού και δοκιμασίας» χαρακτήρισε το ακριτικό νησί του Αη Στράτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όχι, Τσώρτσιλ ή Τσιτάχ ή Φελπς ή Μωυσή, ή όπως αλλιώς σου αρέσει να σε φωνάζουν και να σε χαρακτηρίζουν, ο Άη Στράτης είναι τοπόσημο ντροπής της νεότερης ιστορίας της χώρας.
Συνολικά στο στρατόπεδο αυτό του Άη Στράτη εξορίστηκαν πάνω από 10.000 άντρες, γυναίκες και παιδιά, αρκετοί εκ των οποίων καλλιτέχνες, από το 1929 μέχρι το 1962 μόνο και μόνο επειδή ήταν Κομμουνιστές. Φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και αρκετοί πέθαναν εκεί ή αργότερα σε άλλες περιοχές μόνο για τα πιστεύω τους και τίποτα άλλο.
Εκτός αν ο Κυριάκος εννοούσε ότι διχάστηκαν οι εξόριστοι με τους βασανιστές. Σε αυτό, ναι, υπήρχε ένας διχασμός.

*** Τι είπε ο γιατρός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαραβέγιας, για να δικαιολογήσει την επίμονη άρνηση της κυβέρνησης στο λαϊκό αίτημα για συνταγογράφηση των PCR test; Ότι είναι στην κουλτούρα του Έλληνα να καταχράται κι άρα θα προστρέξουν πολλοί να κάνουν PCR test, ενώ στην πραγματικότητα δεν θα το χρειάζονται. Μάλιστα…

*** Δύο φορές έβαλα να δω λίγο τηλεόραση χθες και τις δύο άκουσα σε live μετάδοση το γνωστό σύνθημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προβλέπω μετά τις πολιτικές εκπομπές να καταργούνται και οι live μεταδόσεις. Έρχεται…

*** Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανάλεβε συντονιστής – διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Ερρίκος Ντυνάν», καθώς και τη διεύθυνση της Β΄ Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Όχι, αυτό δεν αναιρεί τη φημολογία ότι ενδεχομένως να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές.

Η ΝΤΑΜΑ