Η Παλαιστίνη προσφέρει βοήθεια για τις φωτιές στην Ελλάδα

Η Παλαιστίνη προσφέρει βοήθεια για τις φωτιές στην Ελλάδα
O Mahmoud Abbas σε ομιλία του στον ΟΗΕ το 2023. (AP Photo/Craig Ruttle)

Σε μια συγκινητική προσφορά αλληλεγγύης, η Παλαιστίνη που βρίσκεται κατάσταση κατοχής από το Ισραήλ και ταυτόχρονα έχει χάσει 40.000 πολίτες της στο 10μηνο μακελειό της Γάζας, δηλώνει έτοιμη για αποστολή ομάδων πολιτικής άμυνας που θα συμβάλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα Γιουσέφ Ντορκόμ, δημοσίευσε τη σχετική επιστολή του Μαχμούντ Αμπάς προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο Πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης κ. Μαχμούντ Αμπάς σε μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα εκφράζει την ετοιμότητα της Παλαιστίνης να στείλει παλαιστινιακές ομάδες πολιτικής προστασίας για να βοηθήσουν τους φίλους της τις γενναίες ελληνικές ομάδες πολιτικής προστασίας στη μάχη με τις πυρκαγιές», γράφει στην ανάρτησή του ο Παλαιστίνιος πρέσβης.

Στην επιστολή ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, εκφράζει «την πλήρη ετοιμότητά μας να στείλουμε ομάδες από την Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα, να εργαστούν δίπλα-δίπλα με τις γενναίες ελληνικές ομάδες πολιτικής άμυνας, που επιμένουν στη μάχη με τις πυρκαγιές για τη μείωση των επιπτώσεών τους».

«Προσευχόμαστε στον Θεό να προστατεύσει τη φίλη Ελληνική Δημοκρατία, τον Πρόεδρο, την Κυβέρνηση και τον λαό της. Είθε ο Θεός να ευλογεί τις προσπάθειές σας και τις άοκνες προσπάθειες των αρμόδιων αρχών για τον τερματισμό των πυρκαγιών» προσθέτει ο Αμπάς.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αττική: 31 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα

Ολικό μπάχαλο στην πυρκαγιά της Αττικής: Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για τη φωτιά που καίει σχεδόν μέσα στην πόλη (Photos – Video)

Δήμαρχος Πεντέλης στο documentonews.gr: «Καίγεται η Μονή Πεντέλης και το Αστεροσκοπείο – Στόχος να μην περάσει η φωτιά στα Μελίσσια»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter