Η Παλαιστινιακή Παροικία καλεί τη Ρεμπούτσικα να ακυρώσει συναυλία: «Γέφυρες δε χτίζονται με το κράτος-δολοφόνο»

Η Παλαιστινιακή Παροικία καλεί τη Ρεμπούτσικα να ακυρώσει συναυλία: «Γέφυρες δε χτίζονται με το κράτος-δολοφόνο»

Κάλεσμα να ακυρώσει τη συναυλία «Γέφυρες» απευθύνει η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος προς την συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα, με ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συναυλία που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο με τη συμμετοχή της Ισραηλινής Γιασμίν Λεβί και της Παλαιστίνιας Μίρα Αγουάντ. Η περιγραφή της εκδήλωσης αναφέρει ότι η Ευανθία Ρεμπούτσικα «θα μας ταξιδέψει στην Μεσόγειο, χτίζοντας μουσικές γέφυρες που ενώνουν τη χώρα μας με δύο ιστορικούς λαούς, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. […] Με την πολύτιμη συμμετοχή της Γιασμίν Λεβί (Yasmin Levy), της Μίρα Αγουάντ (Mira Awad) και τη σοπράνο Χριστίνας Πουλίτση, ξαναχτίζει τις μελωδικές της “Γέφυρες”, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, της αγάπης και της συνύπαρξης».

Στην επιστολή της η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος τονίζει μεταξύ άλλων:

«Ελπίζουμε να μην είστε και εσείς συνένοχη σε πρωτοβουλίες που εμπλέκουν το Ισραήλ, το οποίο εκμεταλλεύεται και καταπατάει το καλλιτεχνικό στερέωμα για την εξασφάλιση του δικού του συμφέροντος και προβάλλει εικόνες που φορούν παρωπίδες στην κοινή γνώμη», ενώ στην ανάρτηση τονίζεται:

«Γέφυρες χτίζονται μεταξύ χωρών που αγαπούν την ειρήνη και όχι με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, το οποίο επιθυμεί να εξοντώσει ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό από το 1948. Εδώ και 76 χρόνια, ο παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζει εθνοκάθαρση από το κράτος απαρτχάιντ, το οποίο καθημερινά δείχνει ότι δεν επιθυμεί ειρήνη. Ζητάμε από τους καλλιτέχνες να ακυρώσουν τη συναυλία ή να την αφιερώσουν στην ειρήνη και στον παλαιστινιακό λαό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter