Η Ουκρανία επικρίνει τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζάρεντ Λέτο για «φιλορωσικό ξέσπασμα» (Video)

Η Ουκρανία επικρίνει τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζάρεντ Λέτο για «φιλορωσικό ξέσπασμα» (Video)

Αντιδράσεις από την Ουκρανία στις δηλώσεις του αμερικανού ηθοποιού, συνθέτη και τραγουδιστή Τζάρεντ Λέτο ο οποίος είπε ότι του έλειψε η Ρωσία και θα επιστρέψει με συναυλίες αφού τελειώσουν τα «προβλήματα» (δηλαδή η εισβολή στην Ουκρανία).

Οι Ουκρανοί ενοχλήθηκαν το Σαββατοκύριακο από τον Λέτο -βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό και τραγουδιστή του Thirty Seconds to Mars- που εξέφρασε τη λύπη του για την αδυναμία του να παίξει συναυλίες στη Ρωσία κατά τη διάρκεια των σχολίων του σε μια συναυλία στο Βελιγράδι την περασμένη εβδομάδα.

«Μας λείπετε παιδιά, το ξέρετε. Σου λέω, μια μέρα που θα τελειώσουν όλα αυτά τα προβλήματα, θα έρθουμε να σε επισκεφτούμε στην πατρίδα σου. Θα πάμε στην Αγία Πετρούπολη, στη Μόσχα, θα πέσουμε στο Κίεβο, θα κάνουμε πάρτι και θα κάνουμε παρέα με όλους όπως θα έπρεπε», είπε ο Λέτο ενώ έπαιζε με το συγκρότημα.

 

Σε πολλά βίντεο συναυλιών που δημοσιεύτηκαν από θαυμαστές το Σαββατοκύριακο, ο Λέτο ρώτησε πόσα άτομα στο κοινό είναι από τη Ρωσία και, μετά από ένα δυνατό βρυχηθμό, είπε ότι «αισθάνθηκε [λίγη] ρωσική ενέργεια εκεί απόψε».

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε δήλωση την Κυριακή ότι η επιθυμία του Λέτο να εμφανιστεί στη Ρωσία αποτελεί προσβολή για τους Ουκρανούς που «θυσιάζουν» τη ζωή τους για να «υπερασπιστούν την ελευθερία» ενάντια στη συνεχιζόμενη ευρείας κλίμακας εισβολή του αρχηγού του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν μπορεί να υπάρξει κατευνασμός για τη Ρωσία όταν συνεχίζει τις προσπάθειές της να λύσει το «πρόβλημα» της ίδιας της ύπαρξης της Ουκρανίας», ανέφερε το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο Λέτο – ο οποίος κέρδισε Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου το 2014 για τον ρόλο του στο “Dallas Buyers Club” – είχε υποστηρίξει στο παρελθόν την Ουκρανία στην αντίστασή της στην επίθεση του Πούτιν.

 

 

Πηγή: Politico

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Με την καταδίκη πρώην πράκτορα της Στάζι για δολοφονία αντιφρονούντα έκλεισε μια ιστορικής σημασίας δίκη


ΕΕ: Κυρώσεις σε άτομα και οντότητες που συνδέονται με την φερόμενη μεταφορά πυραύλων από το Ιράν στην Ρωσία


Λίβανος: Κλιμακώνει την κόντρα του με την UNIFIL το Ισραήλ – Η Χεζμπολάχ συνεχίζει να εξαπολύει ρουκέτες


Νόμπελ Οικονομίας 2024: Στους Ατσεμόγλου, Τζόνσον και Ρόμπινσον


Μπένι Στάινμετζ: Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος


Ισραήλ: Διαψεύδονται οι πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο αρχηγός του IDF Ερζί Χαλέβι σε χτύπημα με drones

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter