Η ολυμπιονίκης Ιμάν Κελίφ μηνύει τον Έλον Μασκ και τη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για δυσφήμιση

Imane Khelif (AP Photo/John Locher)

Η Ιμάν Κελίφ κατονόμασε τόσο τον Έλον Μασκ όσο και την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στη μήνυση που κατέθεσε στις γαλλικές Αρχές για cyberbullying.

Ο Ναμπίλ Μπουντί, ο δικηγόρος της Αλγερινής ολυμπιονίκη, ο οποίος έχει την έδρα του στο Παρίσι, επιβεβαίωσε ότι, στην αγωγή, υπάρχουν και τα δύο ονόματα, ενώ το ίδιο έκανε και το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Γαλλία.

Μιλώντας στο Variety, ο δικηγόρος της intersex πυγμάχου, σημείωσε ότι «η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ και ο Έλον Μασκ κατονομάζονται, μεταξύ άλλων, στη μήνυση», ενώ πρόσθεσε ότι και ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι μέρος της έρευνας. «Tweet έκανε και ο Τραμπ, οπότε είτε αναφέρεται είτε όχι στη μήνυσή μας, θα εξεταστεί αναπόφευκτα ως μέρος της δίωξης», ανέφερε ο δικηγόρος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το γαλλικό δίκαιο επιτρέπει τη διεξαγωγή έρευνας για όλους, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν ψευδώνυμα στο Χ.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την εγκατάλειψη, στο πρώτο λεπτό του αγώνα της αντιπάλου της στον πρώτο γύρο, η Κελίφ έπεσε θύμα μιας εκστρατείας μίσους και ρατσισμού, παρουσιάζοντάς την ως έναν «άνδρα που μάχεται με γυναίκες».

Όπως και η Λιν Γιου Τινγκ από την Ταϊβάν, η Κελίφ αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2023 αφού, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA), απέτυχε σε ένα τεστ που είχε σκοπό να καθορίσει το φύλο της. Ωστόσο, αμφότερες έλαβαν άδεια από την ΔΟΕ για ν’ αγωνιστούν στο «Παρίσι 2024».

«Εχοντας μόλις κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, η πυγμάχος, Ιμάν Κελίφ, αποφάσισε να ηγηθεί ενός νέου αγώνα: αυτόν της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και της τιμής», πρόσθεσε ο δικηγόρος της.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Ακροδεξιός υπουργός ανακοίνωσε παράνομο οικισμό σε έκταση αναγνωρισμένη από την Unesco στη Δυτική όχθη

Βόρεια Κορέα: Ανοίγει και πάλι τα σύνορά της στoυς ξένους τουρίστες!

Μέση Ανατολή: Όλοι με το δάχτυλο στην σκανδάλη εν αναμονή της απάντησης του Ιράν στην δολοφονία Χανίγια