Η Ντόρα Μπακογιάννη άδειασε Μητσοτάκη: «Δεν θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας»

Η Ντόρα Μπακογιάννη άδειασε Μητσοτάκη: «Δεν θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας»

Σε δημόσιο άδειασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς μιλώντας στο 28th Annual Economist Government Roundtable και στην ενότητα με θέμα «Γιατί οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι τόσο κρίσιμες;», σχολίασε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Τραμπ. «Συμφωνώ με τον Πρόεδρο Γκιουλ, ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε εμπλακεί ποτέ εκεί (σ.σ. στην Ουκρανία). Εάν είχαμε λάβει υπόψιν πολύ πιο σοβαρά τις συμφωνίες του Μινσκ και είχαμε εργαστεί σοβαρά πάνω σε αυτές. Αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στον παρελθόν. Αυτή θα είναι μία αλλαγή».

Η θέση της κ. Μπακογιάννη ότι δεν «θα θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί» στην Ουκρανία είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την γραμμή που ακολουθεί εδώ και δύο χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρει συνέχεια ότι «είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας», σχετικά με τις παρεμβάσεις της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για τον ρόλο της Ελλάδας και τη σημασία να υπάρξει σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αναταραχή, υπάρχει πολύ μεγάλο άγχος για το αποτέλεσμα, πώς θα επηρεάσουν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο στην Ευρώπη, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο και πώς θα είναι το ΝΑΤΟ πλέον. Αφού είχαμε την εμπειρία της πρώτης θητείας Τραμπ, σε περίπτωση που επανεκλεγεί, αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη στιγμή στην Ευρώπη. Το σοκ από τις γαλλικές εκλογές ήταν αναμενόμενο, όχι όμως τόσο μεγάλο ελπίζουμε. Οι γαλλογερμανικές σχέσεις δεν είναι οι σχέσεις που ξέραμε στο παρελθόν. Η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον μιας σειράς νέων και παλιών προβλημάτων» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Ο ρόλος των ΗΠΑ είναι κρίσιμος τόσο για την Ουκρανία, όσο και για τη Μέση Ανατολή. Πώς η επόμενη αμερικανική κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή θα εργαστεί, στο θέμα της Μέσης Ανατολής;».
«Για εμάς η Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά σημαντική», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Όπως είπε ο πρόεδρος Γκιουλ πιο πριν, παρακολουθούμε την εξέλιξη και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι, γιατί όπως γνωρίζετε η Ελλάδα είναι σε μια πολύ ιδιαίτερη θέση. Είμαστε ειλικρινείς διαμεσολαβητές για την περιοχή, είμαστε μια χώρα η οποία απέδειξε στο παρελθόν ότι μπορούμε να επικοινωνούμε και με τις δύο πλευρές, τόσο με το Ισραήλ όσο και με τους Παλαιστινίους με αποτελεσματικό τρόπο, όμως πολλά εξαρτώνται από τις ΗΠΑ».

Μάλιστα, η γαλάζια βουλευτής είπε ότι ήταν απογοητευτικό το debate ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «για όσους έχουν ασχοληθεί με την εξωτερική πολιτική, το να βλέπεις μια τέτοια αναμέτρηση ανάμεσα στους ηγέτες του ελεύθερου κόσμου, ήταν μια τεράστια απογοήτευση και ενίσχυσε το άγχος και την ανησυχία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter