Η Novo Nordisk Μέγας Χορηγός του Athens Heart Festival 2024

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, το Athens Heart Festival 2024, με μέγα χορηγό τη Novo Nordisk Hellas, μια από τις ηγέτιδες εταιρείες στον τομέα της φαρμακευτικής έρευνας. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία και πραγματοποιήθηκε στο Μετρό Συντάγματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.  Ο στόχος του Φεστιβάλ ήταν  η ευαισθητοποίηση του κοινού για την καρδιαγγειακή υγεία και την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης,  εκατοντάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους και την πρόληψη των καρδιαγγειακών νόσων, να παρακολουθήσουν ζωντανές επιδείξεις καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και να λάβουν πρακτικές συμβουλές για την προστασία της καρδιάς τους. Οι ειδικοί της Novo Nordisk Hellas παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες στους επισκέπτες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης για τα καρδιομεταβολικά νοσήματα. 

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Η Καρδιαγγειακή Υγεία μέσα από την εμπειρία των ασθενών», στο οποίο συμμετείχαν ασθενείς που έχουν βιώσει καρδιαγγειακές νόσους, οι οποίοι μοιράστηκαν την εμπειρία τους και συζήτησαν με τους γιατρούς τους, συμβάλλοντας έτσι στην παροχή σημαντικής γνώσης για την πρόληψη, διαχείριση και θεραπεία αυτών των παθήσεων. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε και το δεύτερο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Ασφαλής άθληση και η σημασία της ΚΑΡΠΑ». Εκεί, διακεκριμένοι αθλητές ανέδειξαν τη σημασία του αθλητισμού και της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών από μικρή ηλικία σε μαθητές και πολίτες.

Η Μαίρη Καραγεώργου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Ελλάδας, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που συμμετείχαμε σε αυτήν την τόσο σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Στη Novo Nordisk, οι ασθενείς αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητά μας. Για αυτό, βασικός μας στόχος είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις καρδιομεταβολικές ασθένειες και η προώθηση μιας ολιστικής προσέγγισης που προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο Athens Heart Festival αναδεικνύει την αξία τέτοιων δράσεων για τη δημόσια υγεία».

Η Novo Nordisk, πιστή στην αποστολή της να βελτιώνει τη ζωή των ατόμων με χρόνιες παθήσεις, θα συνεχίσει να υποστηρίζει δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση γύρω από τις καρδιαγγειακές νόσους και τον σακχαρώδη διαβήτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter