Οι μέθοδοι μυστικών υπηρεσιών που ακολουθούσε ο φαρμακευτικός κολοσσός προκειμένου να ξεχωρίζει φίλους και εχθρούς στο πολιτικό σκηνικό δεν περιορίζονται μόνο στα μέλη της κυβέρνησης και γενικότερα στα πολιτικά κόμματα, όπως επίσης στο Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη.
Σε όλους ανεξαιρέτως υπάρχουν δύο κατηγορίες: Το πόσο επηρεάζουν την κοινή γνώμη και ο βαθμός αξιολόγησης της προτεραιότητας, πιθανώς της προσέγγισής τους.
Στην πολυσέλιδη εσωτερική έκθεσή της Novartis με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2017 καταγράφονται τα ονόματά των, πλέον, υψηλόβαθμων δικαστικών λειτουργών, με έμφαση στους εισαγγελείς που ασχολούνται με οικονομικά εγκλήματα και υποθέσεις διαφθοράς.
Σε όλους ανεξαιρέτως υπάρχουν δύο κατηγορίες: Το πόσο επηρεάζουν την κοινή γνώμη και ο βαθμός αξιολόγησης της προτεραιότητας, πιθανώς της προσέγγισής τους.
Στον πίνακα αξιολόγησης της Novartis περιλαμβάνονται:
Η τότε εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου που λαμβάνει 1 στον επηρεασμό της κοινής γνώμης (TIER impact in public opinion) και 2 στο αν πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην προσέγγιση της.
Και ακολουθούν η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, με βαθμό 1 στον επηρεασμό της κοινής γνώμης (TIER impact in public opinion) και 2 στο αν πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην προσέγγιση της, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, με βαθμό 2 στον επηρεασμό της κοινής γνώμης (TIER impact in public opinion) και 2 στην προτεραιότητα προσέγγιση, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, επίσης με βαθμό 2 στα 2, ο επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Ιωάννης Δραγάτσης, με 2 στα 2, η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητροπούλου-Βασιλοπούλου (σ.σ πρόκειται για την Ξένη Δημητρίου αλλά έχει αναγραφεί λάθος το επώνυμό της) με βαθμό 2 στα 2 και ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου με βαθμό 1 και 2.