Η νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή «Ο Νόμος του Μέρφυ» έχει πρωταγωνίστρια την Κάτια Γκουλιώνη

Η νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή «Ο Νόμος του Μέρφυ» έχει πρωταγωνίστρια την Κάτια Γκουλιώνη

Πρόκειται για μια κωμωδία με ηρωίδα μια αποτυχημένη ηθοποιό σε αναζήτηση μεγάλων ρόλων που εισέρχεται σε μία σουρεαλιστική πραγματικότητα.

Ο «Νόμος του Μέρφυ» είναι μια μαύρη κωμωδία αν λάβουμε υπόψη το επίσημο τρέιλερ που μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα. Σε αυτό βλέπουμε την πρωταγωνίστρια Κάτια Γκουλιώνη να βρίσκεται σε μια εξαιρετικά άβολη κατάσταση λόγω μιας «παρεξήγησης» αλλά ο άνθρωπος που μπορεί να την βγάλει από αυτή (o Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο ρόλο του νεκροθάφτη) δεν φαίνεται και τόσο διατεθειμένος να τη βοηθήσει. Στο υπόλοιπο καστ συναντάμε ακόμη τα ονόματα των Ανδρέα Κωνσταντίνου, Νίκο Κουρή, Τόνια Σωτηροπούλου, Θάνο Τοκάκη, Χρήστο Στέργιογλου, Βικτώρια Μπιτούνη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Λυδία Φωτοπούλου, Effi Rabsilber, Λευτέρη Πολυχρόνη και Ευάγγελο Βογιατζή

Ο Άγγελος Φραντζής, σκηνοθέτης της μεγάλης εμπορικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας του 2019 «Ευτυχία» που είχε ως θέμα τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, λέει για τη νέα του ταινία: «Η Μαρία Αλίκη, η ηρωίδα της ταινίας, είναι ένα πρόσωπο οικείο και αστείο. Γεμάτη φόβους, ματαιώσεις και τραύματα, επαναλαμβάνει μοτίβα και συμπεριφορές προσπαθώντας να τα καταφέρει… Είναι μια ταινία που μιλάει για κάθε στιγμή όπου επαναδιαπραγματευόμαστε την ζωή μας, και αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να επιλέξουμε έναν νέο τρόπο ύπαρξης. Είναι η ιστορία κάθε ανθρώπου που, έστω και για λίγο, πίστεψε βαθιά ότι μπορεί να μεταμορφωθεί και να αλλάξει. Και επειδή έχουμε μάθει, υπηρετώντας πάντα τις πατριαρχικές δομές της αφήγησης, να ταυτίζουμε τον άνδρα με τον άνθρωπο, εδώ η γυναικεία ταυτότητα είναι που παίρνει τον ρόλο του ανθρώπου – ταξιδιώτη της ανθρώπινης εμπειρίας. Σε μας, ο Δον Κιχώτης και ο Οδυσσέας είναι η γυναίκα που επιχειρεί να φτάσει μέχρι την φωτεινή άκρη του τούνελ. Η φόρμα του μιας screwball κωμωδίας που τολμά να αντιμετωπίζει με ελαφρότητα τα πιο βαριά θέματα. Ο «Nόμος του Μέρφυ» είναι λοιπόν μια screwball κωμωδίας που τολμά να αντιμετωπίζει με ελαφρότητα τα πιο βαριά θέματα». Το σενάριο του φιλμ υπογράφουν ο Άγγελος Φραντζής, η Κατερίνα Μπέη και ο Κωστής Σαμαράς, ενώ η μουσική φέρει την υπογραφή του Σταμάτη Κραουνάκη.

Η ταινία βγαίνει στις 21 Νοεμβρίου στις αίθουσες σε διανομή Tanweer.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter