Η «Νέα Αριστερά» μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στις δημοσκοπήσεις και την Κοινή Γνώμη

Οι οριακές επιδόσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς στις συνεχιζόμενες δημοσκοπήσεις έχουν προκαλέσει προβληματισμό στο νέο σχηματισμό που δημιουργήθηκε με πολλές τυμπανοκρουσίες και στήριξη από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Ο προβληματισμός εντάθηκε καθώς οι μετρήσεις τους φέρνουν ανάμεσα στο 2,1 με 3,5% κάτι που τους αποκλείει από την οποιαδήποτε διεκδίκηση μιας έδρας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η εικόνα συμπληρώνεται από το ότι πλέον δεν καλούνται -όπως τους τελευταίους δύο μήνες- σε εκπομπές και τηλεοπτικές εκπομπές  ενώ οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνονται και παύουν να απασχολούν την Κοινή Γνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και η προσπάθεια να στραφούν προς την πολιτική ατζέντα και την αντικυβερνητική ρητορική δεν βρίσκει ιδιαίτερο πρόσφορο έδαφος στις σελίδες τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο προβληματισμός επεκτείνεται στο μέλλον της κίνησης και τη δημιουργία κάποιου πολιτικού φορέα ή κόμματος.

Οι λύσεις δεν είναι προφανείς καθώς η ανομοιομορφία στη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι σαφής, όπως και πριν εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα γνωρίζουν πως το μεγάλο –και ίσως και μοναδικό- σημερινό πλεονέκτημα είναι η παρουσία στη Βουλή διατηρώντας τις 11 έδρες που τους εξασφαλίζουν κάποια προβολή, όχι όμως αναγκαστικά και δημοφιλία.

Το παζλ της επόμενης ημέρας συμπληρώνεται από την ανάγκη να διαφοροποιούνται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ χτυπώντας τη Νέα Δημοκρατία ενώ η πρώτη τους εμφάνιση στη Βουλή δεν εκτιμάται ως επιτυχής.

Η «Νέα Αριστερά», δέχθηκε έντονες επικρίσεις για το «παρών» στα άρθρα για τους servicers – στο νομοσχέδιο δηλαδή για τα κόκκινα δάνεια – ενώ τα συγκεκριμένα άρθρα καταψηφίστηκαν από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν το λες και καλή αρχή όταν ήδη έχεις κατηγορηθεί για δεξιόστροφη πολιτική.