Η ΝΔ θέλει ανεργία

Η ΝΔ θέλει ανεργία

Τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα για τη δραματική επιδείνωση της οικονομίας από τα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι συγκλονιστικά.

Από όσα παρουσίασε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού προκύπτει ότι το 50% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα τέθηκε εκτός παραγωγικής διαδικασίας λόγω της διακοπής της οικονομικής δραστηριότητας.

Είναι φανερό ότι σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιδότησε την «αναστολή εργασίας» και όχι την ίδια την εργασία.

Όπως καταλαβαίνει κανείς η πρακτική αυτή επιδείνωσε σε δραματικό βαθμό την οικονομία, αφήνοντας επιχειρήσεις και εργαζόμενους χωρίς ρευστότητα.

Οι επιπτώσεις αρχίζουν να εμφανίζονται τώρα που άρον-άρον οι «άριστοι» κυβερνώντες αίρουν πανικοβλημένοι όλους τους περιορισμούς που είχαν επιβάλει ως μέσον προφύλαξης από την πανδημία του κορονοϊού.

Πλέον όμως φαίνεται να είναι αργά για την αναθέρμανση της οικονομίας. Το κάθε είδους λιανικό εμπόριο έχει καταρρεύσει. Όχι μόνο λόγω της έλλειψης ρευστότητας από τους αγοραστές, αλλά και από τον φόβο του αύριο από όσους έχουν ακόμη την εργασία τους, καθώς έχει νομοθετηθεί η τηλεργασία και η δυνατότητα μείωσης των ωρών εργασίας.

Η εστίαση περνάει πολύ δύσκολες ημέρες και μόνο τα καφέ έχουν ανακτήσει ένα μικρό μέρος του τζίρου τους.

Και ας μη μιλήσουμε για τον τουριστικό κλάδο, που οι περισσότερες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα δεν έχουν ανοίξει, πολλές μάλιστα θα παραμείνουν κλειστές για το 2020 ώστε να περιορίσουν τις ζημίες τους.

Αποτέλεσμα βέβαια η εκτίναξη της ανεργίας και η βύθιση της οικονομίας. Έργο Νέας Δημοκρατίας, όσο και αν τα καλοπληρωμένα φιλικά προς αυτήν Μέσα Ενημέρωσης προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν ότι η οικονομική δραστηριότητα έχει αρχίσει να αναθερμαίνεται.

Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες το νιώθουν στη τσέπη τους και είναι τέτοια η απόγνωση που ακόμη και ενώσεις επαγγελματιών που μόνο φιλοαριστερές δεν μπορεί κανείς να τις πει, καταγγέλλουν τα κυβερνητικά μέτρα ως τελείως ανεπαρκή στρεφόμενα προς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της οικονομίας.

Οσο μάλιστα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενδιαφέρεται μόνο για τη σωτηρία κάποιων μεγαλοεπιχειρηματιών, τόσο θα γίνεται φανερό ότι όχι μόνο αδιαφορεί για τους πολίτες που μένουν άνεργοι αλλά το επιδιώκει κιόλας.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter