«Η ΝΔ έρχεται αντιμέτωπη με τον κόσμο της» – «Γαλάζιοι» βουλευτές μίλησαν στο Documento

«Η ΝΔ έρχεται αντιμέτωπη με τον κόσμο της» – «Γαλάζιοι» βουλευτές μίλησαν στο Documento

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν «γαλάζιοι» βουλευτές τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου σε σχέση με το καλάθι της ΔΕΘ. Μέλη της ΚΟ τα οποία μίλησαν στο Documento κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της συσσωρευμένης γκρίνιας που εισέπραξαν από τους πολίτες κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ακρίβεια, φορολογία, υγεία βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ ανοιχτές παραμένουν οι πληγές στη βάση του κόμματος από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Λίγα πράγματα»

Προβεβλημένο κοινοβουλευτικό στέλεχος αφηγήθηκε πως από τη μια εισέπραττε συνεχώς τη μουρμούρα πολιτών της μεσαίας τάξης για την παρατεταμένη ακρίβεια και από την άλλη άκουγε τα εξ αμάξης από ελεύθερους επαγγελματίες για τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό. «Κάνετε κοινωνική πολιτική στις πλάτες μας» ήταν το μήνυμα που εξέλαβε από καταστηματάρχες. 

Παράλληλα, έκανε λόγο για «λίγα πράγματα» σε σχέση με τις επικείμενες εξαγγελίες και ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη τη στιγμή που «όλος ο κόσμος έχει τα μάτια στραμμένα στην κυβέρνηση λόγω της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης»

Υποστήριξε δε πως «ο μόνος δημοσκοπικός κίνδυνος για τη ΝΔ βρίσκεται στα δεξιά της», με την τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του επιτρόπου να συνδέεται άμεσα –κατά τα λεγόμενά του– με το τοπίο που διαμορφώνεται τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο και ευρύτερα στο πολιτικό σκηνικό. «Επιλέχθηκε για να ξεμπερδεύουμε από ένα διεκδικητή που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα» κατέληξε.

 

«Τρώμε… ξύλο»

Στο ίδιο πλαίσιο, βουλευτής από μεγάλη περιφέρεια του Λεκανοπεδίου απέδωσε τη φειδώ του κυβερνητικού επιτελείου ενόψει ΔΕΘ στον περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο αλλά και στη συγκυρία, αφού –όπως είπε– «δεν έχουμε εκλογές στον ορίζοντα»

Σχετικά με τη φορολογία, επισήμανε πως «τρώμε… ξύλο και ο Χατζηδάκης επιχαίρει γιατί δεν έχει συναίσθηση του πολιτικού κόστους». «Πονάμε στους ελεύθερους επαγγελματίες» συμπέρανε, υπογραμμίζοντας πως «η ΝΔ έρχεται αντιμέτωπη με τον κόσμο της», καθώς «οι δικηγόροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η εκκλησία είναι ο κορμός μας». Σε σχέση με τον τελευταίο παράγοντα που έθεσε, εξήγησε πως ακόμη και σήμερα αδυνατεί να επισκεφτεί τους ναούς της περιοχής του. «Πρέπει να “μαζευτεί” η ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα. Ετσι κι αλλιώς μιλάμε για ένα κοινό που δεν μας ψηφίζει» απάντησε με ειλικρίνεια σε σχετικό ερώτημα.

Εθιξε δε το ζήτημα της ακρίβειας, δίνοντας έμφαση στο κόστος στέγασης. «Δεν είναι δυνατόν για διαμερίσματα 50 τ.μ. να ζητούνται ενοίκια 600 και 700 ευρώ» είπε, ενώ αναφέρθηκε στις παρατεταμένες αρρυθμίες που παρουσιάζονται στον τομέα της υγείας, επικρίνοντας τις περιοδείες που πραγματοποιεί ο Αδωνης Γεωργιάδης, οι οποίες –σύμφωνα με τα λεγόμενά του– εξελίσσονται σε μόνιμη πηγή αρνητικής δημοσιότητας για την κυβέρνηση. «Τι θέλει και πάει; Δεν λέω πως πρόκειται για αυθόρμητες αντιδράσεις του κόσμου. Του την έχουν στημένη, με αποτέλεσμα ο υπουργός να δίνεται βορά σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ» έκρινε. 

 

«Δεν υπάρχει 41%»

Εκτός από τα ζητήματα της ακρίβειας και της υγείας, έκρινε ως κομβικό παράγοντα τη συμπεριφορά υπουργών και στελεχών του κόμματος, η οποία κατά καιρούς μετατρέπεται σε αγκάθι στα πλευρά της γαλάζιας παράταξης. «Είναι φυσιολογικό να παρατηρείται μια κόπωση του κόσμου όταν ένα κόμμα κυβερνά πέντε συναπτά έτη. Γι’ αυτό και η “μητέρα των μαχών” για μας θα είναι η διαχείριση του φθινοπώρου και του χειμώνα. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως έχουμε περάσει σε νέα φάση. Δεν υπάρχει πια το 41% αλλά το 28% και σε πρώτη φάση πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το ποσοστό, για να το αυξήσουμε στη συνέχεια» προειδοποίησε.

 

«Τασούλας ή Δένδιας ΠτΔ»

Ενδιαφέρον προκαλεί ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής έβαλε στην εξίσωση και τη συζήτηση για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία θα ανοίξει και επίσημα στις αρχές του νέου έτους. «Το ζήτημα τίθεται σε διάφορα πηγαδάκια. Δεν χρειάζονται συναινέσεις πλέον. Ο πρόεδρος πρέπει να προέρχεται από την παράταξη και οι περιπτώσεις των Κώστα Τασούλα και Νίκου Δένδια δεν περνούν απαρατήρητες» σημείωσε, προσθέτοντας πως ο Κώστας Καραμανλής δύσκολα θα δεχόταν να αναλάβει το πρώτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα.

 

«Στο ένα τρίτο οι κομματικές διαδικασίες για τη ΔΕΘ»

Βουλευτής από περιφέρεια της βόρειας Ελλάδας κατέστησε σαφές πως λόγω εκλογικής κόπωσης οι κομματικές προετοιμασίες για τη ΔΕΘ «βρίσκονται στο 1/3 απ’ ό,τι συνήθως». «Δεν θα υπάρξει οργασμός δράσεων σε όλους τους νομούς όπως συνέβαινε παλαιότερα» διευκρίνισε, αποκαλώντας κι αυτός με τη σειρά του μικρό το καλάθι της ΔΕΘ. «Ο Μητσοτάκης θα έχει αφήγημα μια… βόλτα με το μετρό» ανέφερε δηκτικά, συμπληρώνοντας πως το έργο του «Flyover» στη Θεσσαλονίκη είναι ένα στοίχημα που για να κερδηθεί πρέπει να παραδοθεί πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές. «Ο κόσμος δεν μας έχει γυρίσει ακόμη την πλάτη. Είναι μισογυρισμένος και κανείς δεν ξέρει πού τελικά θα στρίψει» περιέγραψε τη συνθήκη για την κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: Άγριες αποδοκιμασίες κατά Μητσοτάκη από πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία – «Ντροπή σας» (Video)

Κασσελάκης για τα νεκρά ψάρια στον Βόλο: «Δεν είδαμε κανέναν να αναλαμβάνει την ευθύνη»

Προκλητικός Μαρινάκης για άνεργους: «Προτιμάνε να ζούνε με το επίδομα ανεργίας αντί να βρούνε δουλειά»

Πλήρης επιβεβαίωση Documento για το μπάζωμα των Τεμπών: Κόκκαλης – Αυλωνίτης ζήτησαν να αναβαθμιστεί σε κακούργημα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter