Η ΝASA μας δίνει πέντε λόγους για να κοιτάξουμε τον ουρανό τον Νοέμβριο

Η ΝASA μας δίνει πέντε λόγους για να κοιτάξουμε τον ουρανό τον Νοέμβριο

Η NASA συνηθίζει να μας εντυπωσιάζει με τις κοσμοιστορικές ανακαλύψεις τις και τις εικόνες που δίνει συχνά στη δημοσιότητα, αποκαλύπτωντάς μας κάθε τόσο νέες φωτογραφίες από το τηλεσκόπιο James Webb τις οποίες και συγκρίνει με τον παλιότερο «αδελφάκι» του, το Hubble. Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό.

Αυτή τη φορά, η NASA με ένα βίντεο στο Twitter μας έδωσε μερικούς, καλούς, λόγους να κοιτάξουμε ψηλά και να θαυμάσουμε τον ουρανό κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Μια ολική έκλειψη Σελήνης, οι μετεορίτες Λεοντίδες, η δυνατότητα να δεις τον πλανήτη Άρη, τον Κρόνο αλλά και το αστέρι Spica ή αλλιώς το Στάχυ, τον Αστέρα α (άλφα) του αστερισμού της Παρθένου.

Μάλιστα, δίνει και συγκεκριμένες οδηγίες για το πότε και πώς μπορείς να παρατηρήσεις αυτά τα ουράνια σώματα και να αστρονομικά φαινόμενα.

Σημειώνεται ότι η πανσέληνος Νοεμβρίου για το 2022, γνωστή και ως το «Φεγγάρι του Κάστορα, η οποία πρόκειται να στολίσει σύντομα το νυχτερινό ουρανό.

Μάλιστα, η πανσέληνος αυτό το μήνα θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς πρόκειται να συνδυαστεί με ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, την ολική σεληνιακή έκλειψη.

Η ολική έκλειψη Σελήνης λέγεται αλλιώς και «Ματωμένο Φεγγάρι» και, σύμφωνα με τη NASA, η ερχόμενη θα είναι και η τελευταία για τα επόμενα τρία χρόνια, με την επόμενη να ανεμένεται για το 2025.

Όπως αναφέρει η αστρονομική ιστοσελίδα «Time and Date», η έκλειψη αυτή δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα, ωστόσο όσοι πιστεύουν στην αστρολογία θεωρούν ότι όλα τα ζώδια θα επηρεαστούν από αυτή, ανεξαρτήτως τοποθεσίας.

Όπως αναφέρει το περιοδικό του Παλιού Αγρότη («Old Farmer’s Almanac»), η πανσέληνος θα λάβει χώρα στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα Τρίτη.

Η φωτεινότητά του θα αγγίξει το 100%, ενώ στην Ελλάδα θα ανατείλει στις 17:18, δύοντας στις 7:05.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το φεγγάρι θα μοιάζει πλήρες ήδη από την προηγούμενη ημέρα, την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, επομένως θα απολαύσουμε την εικόνα της πανσελήνου για δύο συναπτές νύχτες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ετικέτες

Documento Newsletter