Η Μόσχα στηρίζει ανοικτά τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Λεπέν – Η ανάρτηση του ρωσικού ΥΠΕΞ

Η Μόσχα στηρίζει ανοικτά τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Λεπέν – Η ανάρτηση του ρωσικού ΥΠΕΞ

Στήριξη στον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό στη Γαλλία παρέχει η Μόσχα, σύμφωνα με ανάρτηση του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στην επίσημη σελίδα του στο «Χ».

Όπως φαίνεται η Ρωσία πλέον έχει επιλέξει για τις γαλλικές εκλογές, το κόμμα το οποίο εξυπηρετεί άμεσα η έμμεσα τα ρωσικά συμφέροντα.

«Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει μια κυρίαρχη εξωτερική πολιτική που εξυπηρετεί τα εθνικά του συμφέροντα & μια ρήξη με την υπαγόρευση της Ουάσινγκτον & των Βρυξελλών», έγραψε την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία της Μαρίν Λεπέν.

«Οι Γάλλοι αξιωματούχοι δεν θα μπορέσουν να αγνοήσουν αυτές τις βαθιές αλλαγές στη στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών », προστίθεται στην ανάρτηση, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Αντρέι Νάστας.

 

Γνωστοί οι δεσμοί μεταξύ του κόμματος της Λεπέν και της Ρωσίας

Ο Εθνικός Συναγερμός στο παρελθόν αντιτάχθηκε στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία. Στο προεδρικό της πρόγραμμα για το 2022, η Λεπέν προέτρεπε την εμβάθυνση των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία – μια πρόταση που αφαιρέθηκε αθόρυβα από το μανιφέστο του κόμματος πριν από λίγες ημέρες, καθώς το κόμμα προσπαθεί να εμφανιστεί πιο αξιοσέβαστο και να κατευνάσει τις ανησυχίες των διεθνών εταίρων της Γαλλίας.

Ο Εθνικός Συναγερμός συνήψε ένα δάνειο ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε από ρωσική τράπεζα για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του για τις τοπικές εκλογές του 2014, το οποίο ολοκλήρωσε να αποπληρώσει μόλις πέρυσι.

Σημειώνεται πως οι Γάλλοι θα προσέλθουν στις κάλπες αυτή την Κυριακή για τον τελικό γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Ο Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν συγκέντρωσε πάνω από το 33% των ψήφων στον πρώτο γύρο την περασμένη Κυριακή.

Αλλά οι πιθανότητες του Εθνικού Συναγερμού να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και να σχηματίσει κυβέρνηση έχουν έκτοτε μειωθεί, καθώς κεντρώοι και αριστεροί υποψήφιοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν το κόμμα της Λεπέν να αναλάβει για πρώτη φορά την εξουσία.

ΑΡΧΕΙΟ – Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δεξιά, σφίγγει το χέρι με τη Γαλλίδα ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρο Μαρίν Λεπέν, στο Κρεμλίνο στη Μόσχα, Ρωσία, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017. Στις 9 Ιουνίου, το γαλλικό ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό νίκησε το κόμμα του Μακρόν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το κόμμα είναι ιστορικά κοντά στη Ρωσία: ένα από τα ηγετικά του στελέχη, η Μαρίν Λεπέν, καλλιέργησε δεσμούς με τον Πούτιν για πολλά χρόνια και υποστήριξε την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία από τη Ρωσία το 2014. (Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File)

 

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στη Βρετανία: Το τέλος του ονείρου του Brexit

Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι διαλυμένος, γέρικος σωρός και αυτή αξιολύπητη» – Ύβρεις κατά Μπάιντεν και Κάμαλα ενώ παίζει γκολφ (Video)

Ο Κύρτσος εκθέτει Μελόνι και φον ντερ Λάιεν: Επιθετικός εθνικισμός για μετανάστες και κοσμοπολίτικα συμφέροντα

Σε ακόμη πιο σκληρή γραμμή ΕΕ και ΝΑΤΟ – Ακροδεξιές κραυγές από Μελόνι — Ορμπάν

Εκλογές στη Βρετανία: Αλλαγή σελίδας, επιστρέφουν οι Εργατικοί – Η ώρα του exit poll, πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter