Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ για το drone στο Κρεμλίνο

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ για το drone στο Κρεμλίνο

Στον ισχυρισμό ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από το περιστατικό με το drone στο Κρεμλίνο, προχώρησε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η Ουάσινγκτον θα πρέπει να έχει υπόψιν της ότι η Ρωσία γνωρίζει ότι εκείνη επιλέγει τους στόχους και ότι η Ουκρανία απλά θέτει σε εφαρμογή τα αμερικανικά σχέδια. Δεν έδωσε στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό περί αμερικανικής ανάμιξης», τόνισε ο Πεσκόφ. Από την πλευρά της, η Ουκρανία αρνείται κάθε ανάμιξη στο περιστατικό.

Διαβάστε επίσης: Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν από ουκρανικά drones καταγγέλλει το Κρεμλίνο – Οι πρώτες εικόνες (Video)

Διαψεύδει το Κίεβο τους ισχυρισμούς περί ουκρανικής επίθεσης με drone στο Κρεμλίνο

Προαναγγέλλει απαντήσεις η Μόσχα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα πως το περιστατικό με το drone εναντίον του Κρεμλίνου, «δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για ένα κύμα «ουκρανικών τρομοκρατικών δραστηριοτήτων και «σαμποτάζ χωρίς προηγούμενο στο ρωσικό έδαφος».

«Οι δραστηριότητες τρομοκρατίας και σαμποτάζ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν ένα εύρος που δεν έχει προηγούμενο», αναφέρει.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε ακόμη τη «σιωπή» της Δύσης για το συμβάν και ζήτησε από άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν την εν λόγω ενέργεια που η Μόσχα χαρακτήρισε ως «τρομοκρατική απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter