Η μετάλλαξη του ακορντεόν

Η μετάλλαξη του ακορντεόν

Σκεφτείτε ότι είσαστε στη Γαλλία στις όχθες του Σηκουάνα και ακούτε τον ήχο του ακορντεόν από πλανόδιους μουσικούς να παίζουν τη μουσική από το αηδονάκι της Γαλλίας Edith Piaf και το φημισμένο κομμάτι Milord.

Κλείστε λοιπόν τα μάτια σας και ακούστε αυτόν τον ήχο.

Δεν σας βγάζει ένα γαλήνιο συναίσθημα;

Δεν νιώθετε μία ηρεμία και χαλάρωση;

Αυτό μας βγάζει το μουσικό όργανο ακορντεόν που υπάρχει στη ζωή μας.

Δυστυχώς όμως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, λόγω πανδημίας, η λέξη ακορντεόν έχει μία πολύ καταστροφική έννοια για την κοινωνία. Καταστροφική για την ψυχολογική και μαθησιακή ισορροπία των μαθητών όλων των βαθμίδων, καταστροφική για τους εμπόρους, καταστροφική για την εστίαση και την οικονομία.

Το θέμα είναι κατά πόσο φταίμε εμείς για την μετάλλαξη αυτή του ακορντεόν. Κάνουμε κάποιο λάθος; Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία στη χώρα μας, η κυβέρνηση ρίχνει το φταίξιμο σε εμάς λες και εμείς είμαστε οι κακοί που θέλουμε να αφανίσουμε την Ελλάδα.

Εμείς φταίμε που υπάρχει συνωστισμός στα ΜΜΜ, εμείς φταίμε που κυκλοφορούμε στους δρόμους, εμείς φταίμε που πηγαίνουμε στα σούπερ μάρκετ για ψώνια και γενικά εμείς φταίμε που αναπνέουμε.

Φυσικά η κυβέρνηση δεν φταίει που δεν έχει βάλει περισσότερους συρμούς στο μετρό, δεν φταίει που δεν έχει βάλει πιο πολλά λεωφορεία στους δρόμους, δεν φταίει που έγινε το «σώσε» την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και ανέβηκαν τα κρούσματα, ούτε ότι έγινε το αντίστοιχο «σώσε» των Φώτων όπου κοινωνούσαν παντού.

Δεν φταίει που οι πιο πολλοί κυβερνητικοί και γενικά «τα δικά μας παιδιά», έπρεπε να κάνουν τα εμβόλια, που δεν φτάνουν για τον κόσμο και τον ευάλωτο πληθυσμό, που τα έχει πρωτίστως ανάγκη.

Ήδη οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται ότι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Είτε προτείνουν πράγματα στη κυβέρνηση είτε όχι, ένα και τω αυτώ. Φυσικά ούτε λέξη να βγουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συμβουλίων και το τι προτείνουν αυτοί οι άνθρωποι. Πόσες φορές είδαμε την επιτροπή να μαθαίνει για αποφάσεις της, που δήθεν πήρε, από την τηλεόραση..

Ουσιαστικά οι γιατροί από ότι καταλαβαίνω αναγκάζονται να γίνονται συνένοχοι στην διαδικασία, παρότι με τα διαγγέλματα του ο πρωθυπουργός λέει ότι ακούει πάντα τους λοιμωξιολόγους και παίρνει αποφάσεις.

Για να δούμε λοιπόν, οι λοιμωξιολόγοι κύριε Μητσοτάκη όταν δεν υπήρχε δυνατότητα να πάει κανένας βόλτα από δήμο σε δήμο, έδωσαν μόνο σε εσάς το πράσινο φως να πάτε να αθληθείτε στην Πάρνηθα, να φωτογραφηθείτε χωρίς μάσκα με ανθρώπους και η γυναίκα σας να κάνει moto cross;

Θα μας έδινε εμάς ειδική άδεια η Πολιτική Προστασία για να πάμε στην Καλαμάτα για «σοβαρό σκοπό» όπως έκανε η γυναίκα σας; Βέβαια Dior ήταν αυτό όχι παίξε γέλασε. Καθότι όλη η Ελλάδα παιδιόθεν ντύνεται μόνο από αυτόν τον οίκο.

Η μήπως θα μας έδινε άδεια ο κ. Χρυσοχοϊδης να κάνουμε dolce vita στην Ικαρία με πάνω από 40 άτομα συνοδεία, χωρίς μάσκες και να τρώμε πάνω από 9 άτομα σε σπίτι, εάν δεν μας έλεγαν Κυριάκο Μητσοτάκη;

Βέβαια καταλαβαίνω ότι ως Μωυσής είστε άτρωτος, αλλά μην προκαλείτε και τον κόσμο. Έχετε τσακίσει τον κόσμο μαζί με τον Σερίφη σας στα πρόστιμα, όταν η μάσκα τους δεν εφαρμόζει σωστά τη στιγμή που εσείς, δεν τη φορούσατε καν! Ακόμα και μέσα στη Βουλή δεν τη φορέσατε όταν μιλήσατε από τη θέση σας, καταστρατηγώντας τον κανονισμό της.

Αποφασίζετε εσείς να ανοίξετε τα Δημοτικά, παρότι οι λοιμωξιολόγοι αντέδρασαν, και ήδη υπάρχουν πάνω από 150 δημοτικά σχολεία με κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα.

Αποφασίζετε να ανοίξετε τα Γυμνάσια ακόμα και σε κόκκινες περιοχές και, ένας Θεός ξέρει τι θα δούμε σε λίγες μέρες, καθώς οι λοιμωξιολόγοι μας προδιάθεσαν για την επάνοδο της χώρας σε τετραψήφια κρούσματα.

Αφήστε το εμπόριο το οποίο το έχετε ρημάξει.

Κύριε Μητσοτάκη, οι Έλληνες δεν είναι καρτούν, ούτε πρωταγωνιστές της ταινίας «Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά». Πώς την έχετε δει;

Ανοίγουμε τα μαγαζιά, τα κλείνουμε. Ανοίγουμε τα σχολεία τα κλείνουμε. Βγαίνει ο Υπερ υπουργός σας, ο κ. Ακορντεόν κ. Άδωνις Γεωργιάδης, την μία λέει click in, την άλλη click away, την άλλη click out!

Φυσικά τα πρόστιμα χτυπάνε κόκκινο, γιατί οι παραβάτες καταστηματάρχες θα πληρώνουν 3000 ευρώ πρόστιμο και ο κόσμος που «τολμάει» να πάει να ψωνίσει και ξεπεράσει το όριο της μισής ώρας, θα πληρώνει και 300 ευρώ έτσι για πλάκα.

Κύριε Μητσοτάκη, πείτε στους συμβούλους σας ότι είμαστε μία χρεωκοπημένη χώρα που εσείς και το κόμμα σας φροντίσατε τόσα χρόνια που βρισκόσασταν στην εξουσία να μας τερματίσετε.

Αφού δεν φροντίσατε να διορίσετε γιατρούς, όχι να τους μεταφέρετε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να φαίνεται ότι έχετε διορίσει κόσμο και να μας παραμυθιάζετε ότι προσλάβατε γιατρούς και υγειονομικούς και όλα καλά, όλα ανθηρά και ωραία… Τουλάχιστον μην τους εξευτελίζετε. Δώστε τους τα δεδουλευμένα και τις υπερωρίες τους που παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους!

…αφού δεν ανοίξατε ΜΕΘ όταν βλέπατε τον κίνδυνο να έρχεται, αφού δεν κάνατε επαρκείς ελέγχους το καλοκαίρι μετά το διαφημιστικό σας μότο στους τουρίστες «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», φροντίστε τουλάχιστον τώρα που μας κάνετε ξανά ακορντεόν να ανοίξετε πιο πολλές ψυχιατρικές κλινικές, γιατί εκεί έχετε σκοπό να μας παρκάρετε. Άλλωστε σε κανονικούς καιρούς, σύμφωνα με τη ρήση του ιδρυτή σας Κωνσταντίνου Καραμανλή «Η χώρα έχει μεταβληθεί σε απέραντο φρενοκομείο», πόσο μάλλον εν καιρώ πανδημίας!

Τουλάχιστον η πρόταση του κ. Τσίπρα, που εσείς κ. Μητσοτάκη χλευάσατε στη Βουλή, για αδειοδότηση της πατέντας εμβολίων, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή τους και συνεπώς προστασία των Ευρωπαίων πολιτών, αποτελεί μία ελπιδοφόρα πρακτική, αφού υιοθετήθηκε και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας!

Σίγουρα μ’ αυτή τη κυβέρνηση δεν πλήττουμε ποτέ, πάντα υπάρχει κάτι να ειπωθεί, αφού τα θέματα βγαίνουν φάτσα φόρα σε σημείο που να μην τα προλαβαίνουμε. Όμως όλα όσα λέτε και κάνετε αποπνέουν την αλαζονεία της κυβερνητικής σας εξουσίας, που μόνο κακά μαντάτα προμηνύουν για σας.

Η Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter