Η Μενδώνη μύγα στο σπαθί της δεν σηκώνει…

Η Μενδώνη μύγα στο σπαθί της δεν σηκώνει…

Όποιος πιστεύει ότι οι Γλύξμπουργκ κατέβαλαν το αντίτιμο των 15.000 ευρώ για την παραχώρηση του Βυζαντινού Μουσείου για να χορέψουν μαζί με τους ξεπεσμένους «γαλαζοαίματους» φίλους τους τσιφτετέλια και ζεϊμπέκικα, να σηκώσει χέρι.
Η σχετική απόφαση δεν έλεγε το παραμικρό περί καταβολής του ποσού πριν τη δεξίωση, ενώ δεν υπάρχει ούτε ΙΒΑΝ, ως όφειλε.
Κανένας όρος, τίποτα. «Πάρτε το για τη μεγάλη τιμή που μας κάνετε» ήταν η φάση σίγουρα, ενώ για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την αποψινή συναυλία μνήμης των θυμάτων των Τεμπών έχουν τεθεί – και σωστά αν θέλετε – 21 όροι.

*** Κόρδωσαν από το τηλεφώνημα της οικογένειας Γλύξμπουργκ στο υπ. Πολιτισμού και δεν πρόλαβαν ούτε τα τυπικά να σκεφτούν. Έτσι, για να μην γίνουν ρεζίλι. Αλλά τι είναι το ρεζιλικί μπροστά σε μία κατ’ ιδίαν συζήτηση με μέλος της πρώην βασιλικής οικογένειας; Δεν σου τυχαίνει κάθε μέρα. Ας πάει λοιπόν και το παλιάμπελο. Ένα ρεζιλίκι ακόμα από τα πολλά στο υπ. Πολιτισμού.

*** Η Λίνα Μενδώνη δεν ντράπηκε να παρακολουθεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019 με τη αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και την επομένη να ανακοινωθεί υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα ντραπεί από κάτι τέτοια ψιλοπράγματα;

*** Και ποιος θα την ελέγξει; Ένα, δύο, τρία ΜΜΕ; Και λοιπόν; Τα άλλα 103 Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ θα κάνουν την παλαβή, όπως κάνουν 5 χρόνια τώρα. Ρώτησε το documentonews τον Παύλο Μαρινάκη για το εάν έχει δοθεί το ποσό των 15.000 ευρώ από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό μουσείο και γιατί δεν αναγράφεται στη σύμβαση μαζί με το ΙΒΑΝ που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια όπως θα έπρεπε. «Θα απευθυνθούμε στο αρμόδιο υπουργείο για να απαντήσουμε σε αυτό το οποίο λέτε», απάντησε.

*** Φανταστείτε μόνο την απάντηση που θα δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην επόμενη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Για να τη φανταστείτε λίγο καλύτερα, σας ενημερώνω ότι από τις 7 Ιουλίου του 2019 μέχρι και σήμερα, η Λίνα Μενδώνη είναι η μοναδική υπουργός που έχει μείνει ακούνητη στη θέση της, παρά τα όσα έχουν γραφτεί κι ακουστεί.

*** Κι αυτό ισχύει σε όλα τα υπουργεία, σε όλες τις Γραμματείες, σε όλες τις Αρχές, σε όλους τους Ελεγκτικούς μηχανισμούς. Είναι η ουσία του επιτελικού κράτους. Μας ανήκει και θα κάνουμε ό,τι θέλουμε. Γι’ αυτό έχει σημασία η δημοσιογραφία, γι’ αυτό έχει σημασία μια αξιόπιστη αντιπολίτευση, γι’ αυτό έχουν σημασία οι πορείες και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

*** Δεν λέμε πάλι καλά που άναψε το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή της σημερινής συναυλίας, στο Καλλιμάρμαρο. Αν έπρεπε να ποντάρω κάπου τα λεφτά μου θα ήταν ότι δεν θα επέτρεπε να γίνει. Παραδόξως, όμως, είπε «ναι». Δεν ξέρω γιατί. Υπό το βάρος της κοινής γνώμης; Μπορεί.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter