Η Μελόνι πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας – Ποιοι θα είναι οι υπουργοί της

Η Μελόνι πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας – Ποιοι θα είναι οι υπουργοί της

Στις 10 πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) αναμένεται να ορκιστεί η νέα ιταλική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα η ακροδεξιά ιταλίδα πρωθυπουργός φαίνεται να αποδέχτηκε «χωρίς επιφύλαξη» την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σύμφωνα με δηλώσεις τις οποίες παραχώρησε η ίδια στους δημοσιογράφους τα υπουργεία της κυβέρνησής της θα είναι 26.

Το υπουργείο εξωτερικών φαίνεται πως θα αναλάβει ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταϊάνι, της Φόρτσα Ιτάλια  ενώ το υπουργείο οικονομικών ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι από τη Λέγκα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της ιταλίδας πρωθυπουργού το στρατηγικής σημασίας υπουργείο εσωτερικών πρόκειται να αναλάβει ο πρώην νομάρχης Ματέο Πιαντεντόζι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι,αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Υποδομών.

Παράλληλα, για το υπουργείο Άμυνας επελέγη ο μελονικός Γκουίντο Κροζέτο, το υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώην δικαστικός Κάρλο Νόρντιο, ενώ το υπουργείο Γεωργίας επικεφαλής θα είναι ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, σύζυγος της αδελφής της Ιταλίδας πρωθυπουργού και υπουργός Περιβάλλοντος ο Πάολο Τζανγκρίλο.

Σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες ο Ματέο Σαλβίνι και Αντόνιο Ταϊάνι θα είναι και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: 

Ιταλία: Συνάντηση… fast – track του ακροδεξιού συνασπισμού με τον πρόεδρο Ματαρέλα

Ιταλία: «Δέσμευση» Μελόνι «να ενώσει το έθνος»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter