Η «Μεγάλη Γιορτή για άσκηση και η διατροφή» από το Υπουργείο Υγείας και τη UNICEF

Η «Μεγάλη Γιορτή για άσκηση και η διατροφή»  από το Υπουργείο Υγείας και τη UNICEF

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη ανοικτή για το κοινό εκδήλωση ενημέρωσης, για την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της, που διοργάνωσαν το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας, το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου στην Πύλη Α’ του ΟΑΚΑ. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Dr. Ghassan Khalil, και ο πρεσβευτής καλής θελήσεως της UNICEF Γιώργος Περρής απηύθυναν χαιρετισμό.

Με κεντρικό μήνυμα «Μια Μεγάλη Γιορτή για άσκηση και διατροφή», στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ενθάρρυνση των παιδιών και των γονέων για να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, υπογραμμίζοντας την αξία της ισορροπημένης διατροφής και της καθημερινής άσκησης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από νωρίς με Live Radio αναμετάδοση από τον SFERA 102.2 και τους Νικόλα Ράπτη και Έλενα Παπίλα να καλωσορίζουν τον κόσμο. 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε δραστηριότητες όπως παρουσίαση υγιεινών συνταγών πρωινού και δεκατιανού από τους διακεκριμένους chefs Πάνο Ιωαννίδη, Γαβριήλ Νικολαΐδη και Μάγκυ Ταμπακάκη, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν 2 από τις συνταγές των σεφ, σε ένα απολαυστικό lunch box. 

Ακολούθησε συζήτηση για την αξία της υγιεινής διατροφής και της καθημερινής άσκησης, με τον chef Γιώργο Τσούλη, την διαιτολόγο-διατροφολόγο Φανή Πρεβέντη και μέλη από το Youth Club της UNICEF, με τη συμμετοχή γονέων αλλά και παιδιών. Τα παιχνίδια και οι αθλητικές δραστηριότητες ήταν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στον υπαίθριο χώρο για τα παιδιά. 

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι Δημήτρης Μακαλιάς και Έλενα Χαραλαμπούδη, οι οποίοι μαγείρεψαν μαζί με τους σεφ, έκαναν live κωμικούς αυτοσχεδιασμούς με τη συμμετοχή του κόσμου που παρευρέθηκε, ενώ έπαιξαν μαζί με τα παιδιά στις αθλητικές δραστηριότητες, ενθαρρύνοντάς τα να συμμετάσχουν σε αυτές.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε:

«Με μεγάλη μου χαρά είδα τόσες οικογένειες και παιδιά να συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας είναι μια από τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί και από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως επένδυση για το μέλλον, έτσι ώστε να ζούμε περισσότερα και πιο υγιή χρόνια. Με την Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στοχεύουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στις οικογένειες τα απαραίτητα εφόδια και την υποστήριξη για να μεγαλώνουν τα παιδιά με υγεία και ευεξία. Όλοι μαζί, με τη δύναμη της κοινότητας, μπορούμε να αλλάξουμε συνήθειες και να γίνουμε ασπίδα για τα παιδιά μας. Ως Υπουργείο Υγείας και μαζί με την UNICEF δείξαμε σε αυτήν την πρώτη εκδήλωση τον δρόμο προς έναν ενεργό, υγιεινό τρόπο ζωής. Μπορούμε, όλοι μαζί, να το πετύχουμε!»

Ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Γασάν Χαλίλ δήλωσε:

«Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα κυριότερα ζητήματα δημόσιας υγείας που επηρεάζει περισσότερα από 1 στα 3 παιδιά στην Ελλάδα. Ως UNICEF, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις πολύτιμες προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας μέσω της κινητοποίησης πληθώρας φορέων και παραγόντων για την από κοινού επίτευξη μετρήσιμων αποτελεσμάτων. Το γεγονός ότι η εκδήλωση του Σαββάτου αγκαλιάστηκε θερμά από εκατοντάδες παιδιά και οικογένειες, είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς αποτελούν τους πιο σημαντικούς συμμάχους μας στην επίτευξη θετικών και μακροπρόθεσμων αλλαγών στην κοινωνία μας! Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν παρόμοιες δράσεις σε όλη τη χώρα και καλούμε κάθε παιδί, έφηβο, γονέα και φροντιστή να μάθει περισσότερα για την Εθνική Δράση και να συμμετάσχει ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι κάθε παιδί στην Ελλάδα θα λάβει τα σωστά εφόδια ώστε να απολαμβάνει μια υγιή παιδική ηλικία.».

Αντίστοιχες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας διοργανώνονται σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στα Ιωάννινα στις 17 Οκτωβρίου, στην Κοζάνη στις 21 Οκτωβρίου, στη Λάρισα στις 24 Οκτωβρίου και στη Λαμία στις 26 Οκτωβρίου.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Γενικό Διευθυντή του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ), Κωνσταντίνο Χαλιορή, για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

Η Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας

Η Εθνική Δράση για την αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας είναι το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας μέσω της προώθησης και υιοθέτησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών και σωματικής δραστηριότητας. Υλοποιείται σε όλη την Επικράτεια και περιλαμβάνει πολυεπίπεδες δράσεις με επίκεντρο όλα τα παιδιά ηλικίας 0-17 ετών και τις οικογένειές τους. Από το σύνολο των δράσεων, αναφέρονται, ενδεικτικά, δωρεάν παρακολούθηση από διαιτολόγους-διατροφολόγους, υπηρεσίες συμβουλευτικής από παιδιάτρους, εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στα σχολεία και δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες. To πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για την Εθνική Δράση στο https://paxisarkiakaipaidi.gov.gr. Ας κάνουμε τον υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής μια ευχάριστη οικογενειακή εμπειρία. Όλοι μαζί, για τα παιδιά γινόμαστε ασπίδα!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter