Η μαύρη Βίβλος της Εθνικοφροσύνης στο HotDoc.History την Κυριακή 11/8 με το Documento

Ήταν οι πατριδοκάπηλοι βάφτισαν τους εαυτούς τους «εθνικόφρονες» και όλους τους άλλους «μιάσματα». Ήταν οι δοσίλογοι που συνεργάστηκαν με τους κατακτητητές στην Κατοχή. Που μετά την απελευθέρωση δίκασαν και εκτέλεσαν τους «ΕΑΜοβούλγαρους», οι οποίοι είχαν αντισταθεί στους Ναζί. Και γέμισαν την Ελλάδα Μακρονήσια για να εμφυσήσουν την εθνικοφροσύνη διά πυρός και σιδήρου.

Στο βιβλίο 100 σελίδων του HotDoc.History που επανακυκλοφορεί την Κυριακή 11 Αυγούστου με το Documento καταρρίπτουμε το ιδεολόγημα εκείνων που μετέτρεψαν μια υπαρκτή κοινωνική-πολιτική αντίθεση σε μια φαντασιακή και υστερόβουλη εθνική διχοτόμηση.

Φωτογραφίζουμε τουλάχιστον τρεις πολιτικούς άνδρες της «υγιούς παρατάξεως» οι οποίοι υπηρέτησαν ως υπουργοί, κατά σειράν τον Ιωάννη Μεταξά, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Γεώργιο Παπαδόπουλο! Χωρίς να υπολογίσουμε τους δεκάδες βουλευτές –προερχόμενους από τα «Τάγματα Ασφαλείας»– οι οποίοι υπηρέτησαν την «εθνικοφροσύνη» σε όλες της τις εκφάνσεις διαχρονικά.

Ονοματίζουμε εκείνους που επιστρατεύτηκαν από την ΕΡΕ (Γ. Γεωργαλάς, Σάββας Κωνσταντόπουλος, Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου και άλλους επαγγελματίες σοβιετολόγους) για να αντιμετωπίσουν την άνοδο της ΕΔΑ το 1958 αλλά δούλευαν για την ανατροπή της καχεκτικής δημοκρατίας και έστρωσαν τον δρόμο στη χούντα. Και στη συνέχεια υπηρέτησαν την κωμικοτραγική προπαγάνδα της.

Αποκαλύπτουμε τον καταστροφικό ρόλο του Θρόνου και τις υποψίες των Συμμάχων οι οποίοι ξαπόστειλαν τη Φρειδερίκη και τον Παύλο στη Νότιο Αφρική σε όλη τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ξεσκεπάζουμε τους θεομπαίχτες που δεν δίστασαν να εργαλειοποίησαν τη διοικούσα Εκκλησία σαν «δεξιά του Κυρίου».

Ένα βιβλίο επίκαιρο όσο ποτέ καθώς είναι φρέσκες στη μνήμη οι κάλπικες υστερίες εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αφού καταγγέλθηκε σαν «προδοτική» –και έγινε εκλογικό εφαλτήριο επανόδου στην εξουσία– στη συνέχεια αναγνωρίστηκε πλήρως ως συμφέρουσα για την Ελλάδα.