Η μαύρη διεθνής των ακροδεξιών ανασυντίθεται;

Η μαύρη διεθνής των ακροδεξιών ανασυντίθεται;

Ο Τραμπ αποφάσισε να προσφέρει την πλήρη στήριξη του στον Ορμπάν στις επερχόμενες εκλογές της Ουγγαρίας που θα πραγματοποιηθούν την επερχόμενη άνοιξη, αναβιώνοντας την δυναμική στο ακροδεξιό πανευρωπαϊκό «Κίνημα» του Στιβ Μπάνον.

Η διακήρυξη έγινε από τον πρώην αμερικανό πρόεδρο από την πολυτελή έπαυλη του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, απ’ όπου τον τελευταίο χρόνο αρέσκεται να προμοτάρει τις υποψηφιότητες των τραμπικών ρεπουμπλικάνων.

Ο Όρμπαν, κατά τον Τραμπ, «αγαπά πραγματικά την χώρα του και θέλει την ασφάλεια του λαού του (…) έχει κάνει θαυμάσια δουλειά για την προστασία της Ουγγαρίας, σταματώντας την παράτυπη μετανάστευση, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, εμπόριο (…) είναι ένας ισχυρός ηγέτης και έχει τον σεβασμό όλων». Η συγκεκριμένη φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο Τραμπ για τον Ορμπάν μοιάζει βγαλμένη από προεκλογική του συγκέντρωση στο προπύργιο του στη Δυτική Βιρτζίνια, δίνοντας και τον τόνο για την προεκλογική εκστρατεία του Ορμπάν.

Η μαύρη διεθνής

Παράλληλα, έχει μια ιδιαίτερη σημασία αφού πραγματοποιείται δύο χρόνια πριν από τις ευρωεκλογές όπου ο διεθνής τραμπισμός θα επιχειρήσει να ξεκινήσει τη μεγάλη επιστροφή προς την εξουσία, εκμεταλλευόμενες τόσο την διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια, όσο και το εκτεταμένο κλίμα συνωμοσιολογίας που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη λόγο της πανδημίας.

Θα έχει ενδιαφέρον εάν μετά τον Ορμπάν ο Τραμπ θα στηρίξει την Μαρίν Λεπέν ή ακόμη και τον Ερίκ Ζεμούρ στην Γαλλία. Ενόσω ο Στιβ Μπάνον, στενός σύμβουλος του Τραμπ, δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες του για την πολιτική και οργανωτική εμπλοκή του τραμπισμού στη Γηραιά Ήπειρο, αφότου ο ίδιος ίδρυσε το ακροδεξιό δίκτυο «Το Κίνημα» και δημιούργησε μια -εν τέλει αποτυχημένη- ακροδεξιά σχολή «μαχητών του πολιτισμού» σε ένα παλιό μοναστήρι στην Ιταλία.

Έτσι πλέον επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα νέο προγεφύρωμα στην Ευρώπη ώστε να αποδειχθεί πως το κίνημα της εναλλακτικής δεξιάς δεν είναι πολιτικά νεκρό και φιλοδοξεί να αποδείξει πως η επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο το 2024 είναι πέρα για πέρα ρεαλιστική. Με άλλα λόγια, ο δρόμος της επιστροφής του Τραμπ για την Ουάσιγκτον περνάει από τις Βρυξέλλες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter