Η μάχη του αυτονόητου: Κάτω οι ψεύτες!

Η μάχη του αυτονόητου: Κάτω οι ψεύτες!

Με το που δημοσιοποιήθηκε η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα και ξεκαθαρίστηκε ότι ο μεγάλος αρχηγό ςτου… οικογενεια- κού νεοφιλελευθερισμού δεν είναι απλώς αδαής όπως εμφανίζεται αλλά νέτα σκέτα ψεύτης –και καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σφύριζε κλέφτικα γιατί στα υπόγεια του Μαξίμου είχε πέσει αμηχανία και δεν του έδιναν καμιά ιδέα για το πώς θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά–, έπιασε δουλειά το χαφιεδότσουρμο.

Ναι, αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό, όπως λέει και το επικό άσμα του Θανάση και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, βγήκαν σεργιάνι στα social media για να μας πείσουν ότι όλα όσα λέει η μελέτη είναι αυτονόητα, οπότε κακώς τα συζητάμε, και επίσης όλοι τα γνωρίζουμε, οπότε επιβεβαιώνεται ότι κακώς τα συζητάμε.

Και ύστερα απ’ αυτούς, όταν βρήκαν κακήν κακώς την ψυχραιμία τους οι παρατρεχάμενοι του Μητσοτάκη, έπιασαν και τον Τσιόδρα να πει δυο λέξεις για να σταματήσει η… εργαλειοποίηση της μελέτης και να μην τσακωνόμαστε, γιατί σε συνθήκες πανδημίας όλοι πρέπει να είμαστε αγαπημένοι.

Ας το πιάσουμε λοιπόν αλλιώς, ξεκινώντας από τις τσιοδρικές «ενστάσεις»: οι μελέτες γίνονται ακριβώς για να εργαλειοποιηθούν ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να προωθηθούν ωφέλιμες για τους πολίτες λύσεις.

Εν προκειμένω για να ενισχυθεί το ΕΣΥ, και ιδιαίτερα οι ΜΕΘ και τα περιφερειακά νοσοκομεία. Και σε αυτά τα κρίσιμα σε συνθήκες πανδημίας ζητήματα δεν υπάρχει χώρος για φρου φρου κι αρώματα, για τσάι και συμπάθεια και για «εθνικές ενότητες». Γιατί άλλο οι πράξεις και άλλο η απραξία, άλλο η στήριξη του ΕΣΥ και άλλο η υπονόμευσή του και τελικά άλλο η συζήτηση και άλλο η κοροϊδία.

Γιατί ο πρωθυπουργός διερωτώμενος (διόλου ρητορικά αλλά απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης) «έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Oχι, δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την» διέπραττε πολλαπλές πολιτικές απατεωνιές.

Κατ’ αρχάς έλεγε ψέματα. Κατά δεύτερον, γνωρίζοντας ότι μελέτη υπάρχει αλλά αυτή παρέμενε «σφραγισμένη», ζητούσε και τα ρέστα! Να του τη δείξουν δηλαδή αυτοί που δεν την είχαν, αν και θα έπρεπε. Γιατί η διαφάνεια και η πλήρης, χωρίς αποκρύψεις ενημέρωση είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και προϋπόθεση για την όποια «συνεννόηση». Αλλά τι συνεννόηση να υπάρξει με δαύτους;

Documento Newsletter