Η μαϊμού διακυβέρνηση των μαϊμού αρίστων

Το όχημα της κυβέρνησης έχει πλαστές πινακίδες, αλλαγμένο χρώμα, αδιαφανή φιμέ τζάμια, παραποιημένους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα και κινείται κυρίως με απαγορευμένο καύσιμο.

Φιγουράρει ωστόσο και διαφημίζεται –με ιλουστρασιόν εξώφυλλα και ολοσέλιδα αφιερώματα– σε όλες τις εκδόσεις των μεγαλύτερων (επιχορηγούμενων) περιοδικών της αυτοκίνησης ως το καλύτερο μοντέλο, ανεξαρτήτως κατηγορίας και χώρας προέλευσης, των τελευταίων δεκαετιών.

Γνωρίζαμε ότι ανθεί η εμπορία μαϊμού τσαντών, μαϊμού παπουτσιών, μαϊμού ρούχων, μαϊμού ρολογιών, τώρα μάθαμε ότι ανθεί η μαϊμού εφαρμογή του προγράμματος διακυβέρνησης από τους μαϊμού αρίστους.

Θυμάστε τις κινητοποιήσεις για το μακεδονικό, το σύνθημα «H Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», την υπόσχεση ότι θα ακυρώσουν στην πράξη τη συμφωνία των Πρεσπών, τη δέσμευση ότι η Ελλάδα –σε κάθε εκδοχή– θα προβάλει βέτο στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ; Ξεχάστε τα, όλα ήταν μαϊμού. Τώρα η συμφωνία είναι αμοιβαία επωφελής, οι εκατέρωθεν δεσμεύσεις επιβάλλεται να τηρηθούν στο ακέραιο, η Βόρεια Μακεδονία ανήκει στο ΝΑΤΟ και επιβάλλεται να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις άλλων κρατών-μελών για να γίνει γρήγορα μέλος και της ΕΕ.

Μόνο που –για να μην εξαγριωθούν οι εκπαιδευμένοι σε αγριότητες– ο πρωθυπουργός της γείτονος προσφωνείται «κ. Ζόραν Ζάεφ» και αντί να αναφερθεί το όνομα Βόρεια Μακεδονία, το κράτος αποκαλείται «η γείτονα χώρα».

Θυμάστε τις δεσμεύσεις για μείωση της ανεργίας κατά τουλάχιστον 7% και για δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας μέσω ενός μπαράζ επενδύσεων (αφού οι επενδυτές περίμεναν στην ουρά), τις καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, την αναστροφή του brain drain από τον πρώτο κιόλας χρόνο; Ξεχάστε τα, όλα ήταν μαϊμού. Η ανεργία όχι μόνο δεν μειώθηκε 7% αλλά αυξήθηκε κατά 10% (παρά την αναγκαστική αναστολή εργασίας των εργαζομένων που έλαβαν ψίχουλα), οι επενδύσεις καθυστερούν «μια αιωνιότητα και μια μέρα» (το ανέκδοτο με το Ελληνικό το ξέρεις;) και οι καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας έγιναν το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που απηχεί τις θέσεις του Σάββα Πούμπουρα «η (απλήρωτη) δουλειά κάνει τους άντρες».

Θυμάστε (τώρα που είπαμε για επενδύσεις) που έσκουζαν και ολοφύρονταν οι άριστοι μόλις επανακατέλαβαν το ανάκτορο του Μαξίμου το 2019 ότι οι Μαδούροι το είχαν καταντήσει τεκέ, ότι παντού βρόμαγε «μπάφο» και θυμάστε τη στάση της ΝΔ το 2018 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη, που το καταψήφισαν, όταν επιδίδονταν σε δολοφονία χαρακτήρα του Νίκου Καρανίκα που είχε βοηθήσει στη σύνταξή του; Ξεχάστε τα, όλα ήταν μαϊμού. Ο υπουργός Ανάπτυξης (ναι, ο Αδωνης Γεωργιάδης) τώρα κατάλαβε τι ακριβώς σηματοδοτούσε αυτό το νομοσχέδιο και για τους ασθενείς αλλά και για την οικονομία, τώρα κατάλαβε ότι πρόκειται για 250 δισ. επένδυση σε πέντε χρόνια και τώρα τηλεφώνησε στον αποδιοπομπαίο Καρανίκα ζητώντας του συγγνώμη και στη συνέχεια τον κάλεσε στο γραφείο του για να λάβει βοήθεια.

Γι’ αυτό σας λέω:

Οσο ψηλότερα ανεβαίνει η μαϊμού τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της.