Η Lidl Ελλάς μαζί με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για την προστασία της άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, η εταιρεία ενισχύει τη δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τη φροντίδα και επανένταξη άγριων ζώων, ενώ παράλληλα συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Η Lidl Ελλάς, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής, προχωρά σε μια σημαντική συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, μια από τις πιο αναγνωρισμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των δράσεων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τη φροντίδα και επανένταξη άγριων ζώων, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, από το 1992, έχει ως αποστολή την προστασία της άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας, λειτουργώντας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η οργάνωση είναι γνωστή για τις καινοτόμες δράσεις της που αφορούν την έρευνα και τη διαχείριση της άγριας ζωής, ενώ παράλληλα ενημερώνει και ευαισθητοποιεί το κοινό μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η Lidl Ελλάς αναλαμβάνει τη στήριξη της φροντίδας και επανένταξης της Μάρθας, ενός μικρού αρκουδιού που βρέθηκε ορφανό ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας στις 12 Μαΐου, στην Κοζάνη. Το μικρό αρκουδάκι, τρομαγμένο και μόνο, κατέφυγε στην αυλή της κυρίας Μάρθας, απ’ όπου πήρε και το όνομά του. Παρά τις προσπάθειες να βρεθεί η μητέρα της, το αρκουδάκι κινδύνευε, και έτσι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ανέλαβε να το φροντίσει, με στόχο την επανένταξή του στο φυσικό του περιβάλλον μέσα σε έναν χρόνο.

Η Lidl Ελλάς δεν βλέπει αυτή τη δράση απλώς ως μία κίνηση υπευθυνότητας, αλλά ως μία πράξη αλληλεγγύης προς τα άγρια ζώα και τη φύση που απειλούνται από ποικίλους κινδύνους. Η εταιρεία, με τη συμβολή της, επιθυμεί να διαμορφώσει ένα καλύτερο μέλλον, ενισχύοντας τη βιοποικιλότητα και διδάσκοντας στις επόμενες γενιές την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Αυτή η συνεργασία εντάσσεται στον πυλώνα «Καλό για τον Πλανήτη» της στρατηγικής βιωσιμότητας της Lidl Ελλάς, και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία «Σεβασμός της Βιοποικιλότητας». Η προστασία του περιβάλλοντος και των άγριων ζώων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της εταιρείας, η οποία επενδύει σε πρωτοβουλίες που επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και να προστατεύσουν τη φύση.

Η υποστήριξη της Lidl Ελλάς εξασφαλίζει ότι η Μάρθα θα λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα, με στόχο να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον, όπου ανήκει. Παράλληλα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις, θα συνεχίσει να ενημερώνει το κοινό για την προστασία των άγριων ζώων και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Η ιστορία της Μάρθας, που εξιστορείται μέσα από τα μάτια της μικρής αρκούδας, θα παρουσιαστεί σε 6 μέρη, μέσα από τη συγκινητική αφήγηση της Storymentor. Η πρώτη ιστορία θα είναι σύντομα διαθέσιμη και θα μπορείτε να την βρείτε στο corporate.lidl.gr. Με αυτόν τον τρόπο, στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό και να αναπτύξει μια βαθύτερη σύνδεση με την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον.

Επισκεφθείτε τη Lidl Ελλάς και στα:

corporate.lidl.gr

linkedin.com/company/lidl-hellas

facebook.com/lidlgr

instagram.com/lidl_hellas

youtube.com/lidlhellas

twitter.com/Lidl_Hellas_