Η λέξη για την εξέλιξη είναι… σπουδές

Η λέξη για την εξέλιξη είναι… σπουδές

Οι επιτυχημένες σπουδές μπορούν κατά κοινή ομολογία να συντελέσουν στην κοινωνική ανέλιξη και την δημιουργία σταθερών βάσεων για μια ονειρεμένη επαγγελματική καριέρα, διαπνεόμενη τόσο από υψηλό κύρος όσο και από ηθικές αξίες.

«Από το 2011 το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθιέρωσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχίας στον τομέα της ιατρικής εκπαίδευσης, μέσα από τη δημιουργία της πρώτης Ιατρικής Σχολής στην Κύπρο», δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας.

Η δήλωσή του αντανακλά στην πραγματικότητα αν σκεφτεί κανείς πως το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας έχει οργανωθεί γύρω από τις αρχές της φιλοσοφίας της Ενιαίας Υγείας. Πρόκειται για ένα φιλοσοφικό ρεύμα που εγκαταλείπει την ανθρωποκεντρική θεώρηση της ιατρικής επιστήμης υιοθετώντας μια πιο μεταμοντέρνα οπτική εμπνεόμενη από την ηθική οικολογία. Μια οπτική που θέλει την υγεία των ανθρώπων να είναι άμεσα και στενά συνδεδεμένη με εκείνη των ζώων.

Σε αυτή την οικοκεντρική προσέγγιση έρχεται να πατήσει η δημιουργία της καινοτόμου Σχολής Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ο Κοσμήτορας της νεοσύστατης Σχολής, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Σταύρος Μαλάς ανάφερε: «Οι στενές συνέργειες μεταξύ του προγράμματος Κτηνιατρικής, της Ιατρικής Σχολής, αλλά και άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας, δημιουργούν ένα ιδανικό ακαδημαϊκό οικοσύστημα, στο πλαίσιο του οποίου μπορούμε να προσφέρουμε στους φοιτητές μας μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην κτηνιατρική, η οποία να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου».

Πρόκειται για μια Σχολή πενταετούς φοίτησης, τα μαθήματα της οποίας γίνονται στην αγγλική γλώσσα. Η δημιουργία της αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τα εκπαιδευτικά δρώμενα καθώς τοποθετεί την Κύπρο στον διεθνή χάρτη της κτηνιατρικής εκπαίδευσης, ενώ φέρει πλείστα συνεπακόλουθα οφέλη, σε επιστημονικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter