Η κυβέρνηση του βλέποντας και κάνοντας

Η κυβέρνηση του βλέποντας και κάνοντας

Μιλάμε για το απόλυτο μη «επιτελικό κράτος». Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κυριολεκτικά να δεν ξέρει κανείς τι του ξημερώνει την επόμενη ημέρα. Ειδικά οι επιχειρηματίες της εστίασης και της ξενοδοχίας πρέπει να γίνουν μάντεις για να μπορέσουν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους.

Πλήρες αλαλούμ τις τελευταίες ημέρες με τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού της μετάλλαξης «όμικρον» που έφτασαν μέσα σε δύο ημέρες τις 20.000. Ο υπουργός Υγείας εξήγγειλε τη Δευτέρα μέτρα κατόπιν βέβαια εορτής, την ημέρα που τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 9.000, τα οποία θα ίσχυαν από τις 3 Ιανουαρίου.

Μόλις μερικές ώρες αργότερα το πρωί της Τρίτης ο ίδιος υπουργός βγήκε στην ΕΡΤ και ανήγγειλε ημερήσια κρούσματα πάνω από 15.000 προαναγγέλλοντας ότι τα μέτρα θα ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά.

Τόμπολα. Αριστος κυβερνητικός «προγραμματισμός» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λείπει για ακόμη μια φορά σε διακοπές, αλλά με ανοιχτό όπως ειπώθηκε το κινητό του τηλέφωνο!

Η αλλαγή μέσα σε λίγες ώρες της ισχύος των μέτρων αφήνει κυριολεκτικά στον αέρα τον προγραμματισμό εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρηματιών.

Αλλά βέβαια ποιον από τους «άριστους» συνεργάτες του πρωθυπουργού ενδιαφέρει η οικονομική καταστροφή κάποιων χιλιάδων επιχειρήσεων;

Σε μια κυβέρνηση του «βλέποντας και κάνοντας» τίποτα δεν μπορεί να ταράξει την ελαφρότητα των αποφάσεων της.

Χωρίς προγραμματισμό, χωρίς ενδιαφέρον για τους μικρομεσαίους και μικρούς επιχειρηματίες θεωρεί ότι μπορεί να αλλάζει τις αποφάσεις της οι οποίες έχουν επιπτώσεις σε εκατομμύρια πολίτες κατά το δοκούν.

Μόνο που αυτό δεν είναι επιτελικό κράτος. Είναι ένα κράτος που διοικείται από κάποιους που αποφασίζουν ότι τους συμφέρει ανά πάσα στιγμή, και κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους, ανεξάρτητα αν αναιρούν την αμέσως προηγούμενη απόφασή τους.

Με τέτοιες νοοτροπίες δεν αλλάζει απολύτως τίποτα, παρά μόνον αν φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι κυβερνώντες.

Διαφορετικά η καταστροφή η οποία ήδη συντελείται θα είναι απόλυτα, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter