Η «κυβέρνησις» και τα «ελληνικά επίκαιρα»

Η «κυβέρνησις» και τα «ελληνικά επίκαιρα»

Ηταν Ιούνιος του 2018 (επί «επάρατου» ΣΥΡΙΖΑ) όταν ο εφοπλιστής, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μεγαλοεκδότης, καναλάρχης και εθνικός ευεργέτης (ως χορηγός της ΝΔ) Βαγγέλης Μαρινάκης στο πάρτι που είχε στηθεί με τον Αντώνη Ρέμο μετά τα «Ποσειδώνια» βούτηξε το μικρόφωνο και βροντοφώναξε προς τους καλεσμένους του: «Η χούντα πέφτει. Είναι θέμα μηνών». Είχε προηγηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών.

Πράγματι έναν χρόνο μετά ακολούθησαν οι «εθνοσωτήριες» εκλογές που –με ευρεία πλειοψηφία– ανέδειξαν τον νεομητσοτακισμό σε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το τιτάνιο έργο της… αποχουντοποίησης από την «κυβέρνηση εθνικής ανασυγκροτήσεως», όπως διαπιστώνει καθείς μέσα από τα «ελληνικά επίκαιρα» που μας ενημερώνουν ανελλιπώς, αντικειμενικά και πλουραλιστικά, όπως προβλέπεται από τη λίστα Πέτσα.

Η «εθνική ηθική διαπαιδαγώγησις» που εκπονήθηκε από τους δασκάλους του έθνους (υπουργούς και αξιωματούχους της κυβέρνησης) και προβάλλεται (η κασέτα) από τα «ελληνικά επίκαιρα» (με αναλυτές τους Πορτοσάλτε της διαφώτισης) καταρρίπτει τα μαδουρικά στερεότυπα, τις επιβαλλόμενες αγκυλώσεις των κοινωνιστών και την αντίληψη περί ισονομίας και ισοπολιτείας που αντιστρατεύονται τη φυσική τάση του ανθρώπου που είναι η ανισότητα.

Ετσι αντιλήφθηκε και εμπέδωσε σύσσωμη η κοινωνία ότι ο νόμος και η τάξη επιβάλλονται χωρίς διακρίσεις όταν φυλακίζεται επί τετραημέρου ένας 14χρονος –με κακουργηματικές κατηγορίες– επειδή συμμετείχε σε μια ειρηνική μαθητική διαμαρτυρία για την απουσία μέτρων προφύλαξης από την Covid-19, αλλά διαφεύγει τη σύλληψη και φυλάκιση ο ναζιστής χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς επειδή είχε καταδικαστεί αλλά εκκρεμούσε (όταν την κοπάνησε) η απόφαση της αναστολής (ή μη) έκτισης της ποινής. Τι να έκαναν; Να τον εμποδίσουν να μη φύγει;

Οπως μας ανέλυσε ο Αρης Πορτοσάλτε, το άγριο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου έγινε γιατί ήταν «τοξικοαυτός» και γιατί «πήγε να ληστέψει» κι ας μην αποδείχτηκε τίποτε τέτοιο από την προανακριτική διαδικασία. Δηλαδή τι παραπάνω ξέρουν οι ανακριτές που δεν ξέρουν οι Πέτρος Μαντούβαλος και Θάνος Πλεύρης που ανέλαβαν την υπεράσπιση των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στη δολοφονία;

Οπως ακόμη αποκάλυψαν τα «ελληνικά επίκαιρα» ότι ο Τσίπρας έκανε παιχνίδι με τους χρυσαυγίτες και έπεσαν στα μαλακά (ρωτήστε και τον Κοντονή), ενώ ο Σαμαράς, ο Μπαλτάκος και τα άλλα παιδιά (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης, Μπογδάνος κ.ά.) ήταν οι μεγάλοι διώκτες τους επειδή δεν τους άκουσαν να σοβαρευτούν, ότι «μια σοβαρή ΧΑ είναι χρήσιμη» και επειδή με την αποκάλυψη των δολοφονιών Φύσσα και Λουκμάν πήγε περίπατο η νουθεσία «πρέπει να βρείτε τρόπο να μη σας πιάνουν στο στόμα τους».

Τέλος, η τεράστια αποκάλυψη (των «επικαίρων») της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ότι οι κομμουνιστές έπαιρναν τα σπίτια (για την ακρίβεια τις βίλες) του κόσμου (των ζάπλουτων μπαταχτσήδων) και η κυβέρνηση την πρώτη κατοικία των φτωχών (αφού φροντίσει να πτωχεύσουν), αλλά τους επιτρέπει να μένουν με ενοίκιο για δώδεκα χρόνια. Η Φρειδερίκη μόνο μας λείπει να προικίζει τις άπορες και ορφανές κορασίδες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter