Η κυβέρνηση του «δεν φταίω»

Η κυβέρνηση του «δεν φταίω»

Δεκατέσσερις μήνες μετά από τον Ιούλιο του 2019, μήνα κατά τον οποίο η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, τίποτα δεν είναι ίδιο στη χώρα. Είναι σαν να έχει περάσει ένας οδοστρωτήρας και να έχει ισοπεδώσει τα πάντα.

Η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο. Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη βοηθούντος και της πανδημίας του κορονοϊού έχει φέρει τα ελληνικά νοικοκυριά στα όρια της απόγνωσης βλέποντας τι τους περιμένει τους επόμενους μήνες.

Έκλεισαν την οικονομία για να σώσουν την κοινωνία. Οταν συνειδητοποίησαν την κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας ήραν όλους τους περιορισμούς για να σώσουν τον τουρισμό, την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, παίζοντας το επικοινωνιακό παιγνίδι της χώρας covid-free. Και εκεί κατέρρευσαν όλα. Και η οικονομία κατρακυλάει με γοργούς ρυθμούς σε πρωτοφανή ύφεση με δραματική αύξηση της ανεργίας και τα κρούσματα κορονοϊού ουσιαστικά έχουν ξεφύγει.

Ταυτόχρονα απέτυχε παταγωδώς στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής μη δυνάμενη να πείσει τους εταίρους της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ για τα δίκαια της χώρας στις ελληνοτουρκικές διαφορές, διαλέγοντας τον δρόμο της συνεχούς υποχωρητικότητας.

Βλέποντας την καταστροφή οι «σοφοί» του Κυριάκου εφεύραν το όρο «προσωπική ευθύνη». Και άρχισαν να τη μοιράζουν παντού.

Έχουν προσωπική ευθύνη οι νέοι που συνωστίζονταν στις πλατείες. Τους στέλνουμε τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη για να τους δείρουν.

Έχουν προσωπική ευθύνη όσοι μετακινούνται με τα δημόσια Μέσα Μεταφοράς με δρομολόγια ανά δεκάλεπτο. Τους κόβουμε πρόστιμο γιατί είναι κοντά ο ένας στον άλλο.

Έχουν ευθύνη όσοι πηγαίνουν σε ταβέρνες και μπαρ γιατί αν πιούν ένα ποτηράκι παραπάνω σηκώνονται και χορεύουν και δημιουργούν εστίες διάδοσης του ιού. Κλείνουμε μετά τις 12 την εστίαση.

Προχθές κάηκαν οι Μυκήνες καθώς το υπουργείο Πολιτισμού έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους όλους τους αρχαιολογικούς χώρους αλλά δεν φταίει η κυβέρνηση, φταίει ο γαλάζιος δήμαρχος που έχει συνδέσει το δίκτυο του νερού. 

Και φτάνουμε στα τελευταία και πιο εξωφρενικά. Ανοίγουν τα σχολεία με τάξεις των 25 παιδιών που θα κάθονται ανά δύο σε κάθε θρανίο, όταν όλες οι άλλες χώρες που ανοίγουν τα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα προμηθεύονται νέα θρανία και νοικιάζουν χιλιάδες αίθουσες για να μοιράσουν μαθητές και φοιτητές όσο το δυνατόν καλύτερα.

Στην Ελλάδα μας φτάνουν οι μάσκες. Δεν έχουν προσλάβει ακόμη καθαριστές και καθαρίστριες για τα σχολεία ενώ οι καθηγητές από χθες βρίσκονται σε αυτά. Αν ο αριθμός των κρουσμάτων εκτιναχθεί θα φταίνε μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές.

Η ανεργία έχει κτυπήσει χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα. Κατά τον βουλευτή όμως της Νέας Δημοκρατίας Κυρανάκη φταίνε οι ίδιοι οι άνεργοι γιατί δεν κάνουν καλό βιογραφικό και δεν ψάχνουν στο internet.

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη φτάνει όλοι για το τι έχει συμβεί στη χώρα από τον Ιούλιο του 2019 εκτός από την ίδια που τα κάνει όλα άριστα.

Ο Μητσοτάκης και η «άριστη» παρέα του διαλύουν την οικονομία και την ελληνική κοινωνία συστηματικά και με σχέδιο. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τους αφήσει να ισοπεδώσουν τα πάντα.

Στο χέρι του είναι.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter