Στις οικονομικές της σελίδες η Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Η Ευρωζώνη επιστρέφει στην ανάπτυξη», στο οποίο επισημαίνεται: «Πρόσω ολοταχώς για την ευρωπαϊκή οικονομία, εν μέρει και λόγω της ΕΚΤ. Η ανεργία ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Όπως προσθέτει, είναι θετικό ότι όλες οι οικονομίες της ευρωζώνης βρίσκονται σε ανοδική τροχιά. Ακόμα και η Ελλάδα, που απειλούνταν για καιρό από χρεοκοπία, δείχνει να εξέρχεται πια της οικονομικής κρίσης. Τόσο ο νέος δανεισμός όσο και η ανεργία μειώνονται. Μετά από ύφεση ετών, το 2018 αναμένεται ανάπτυξη 2,5% στην Ελλάδα».
H Süddeutsche Zeitung παρατηρεί με αφορμή τα σχέδια της Κομισιόν για την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φιλοδοξεί να μετατρέψει τον ΕΜΣ σε Νομισματικό Ταμείο. Σε προσχέδιο εγγράφου της Κομισιόν, που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα αναφέρεται ότι “το ΕΝΤ θα μπορούσε μελλοντικά να στηρίξει πολιτικές πρωτοβουλίες για να διασφαλίσει μια σταθεροποίηση στην Ευρωζώνη”. Η διαδικασία σταθεροποίησης προορίζεται για χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Οι οικονομολόγοι μιλούν για ασύμμετρα σοκ. Σε περίπτωση, για παράδειγμα, κλυδωνισμών της ιρλανδικής οικονομίας λόγω Brexit ή οικονομικής κρίσης στην Ισπανία λόγω της Καταλονίας, οι άλλες χώρες-μέλη θα είναι σε θέση να προσφέρουν βοήθεια. Το ερώτημα είναι ωστόσο από πού θα προέλθουν τα κεφάλαια. Και ποιος θα αποφασίζει εν τέλει αν πρόκειται για ένα ασύμμετρο σοκ ή για οικονομικά προβλήματα για τα οποία ευθύνεται αποκλειστικά το εν λόγω κράτος».