Η Κλέλια Ρένεση αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

Βρεθήκαμε με την Κλέλια Ρένεση στο σπίτι της, την ώρα που στην πόλη άναβαν τα φώτα και πύρωναν οι φλόγες της κρατικής καταστολής στη Νέα Σμύρνη, για μια κουβέντα για όσα ζούμε, τον Μανού Τσάο και τον Σωκράτη Μάλαμα και τη ροκ εν ρολ φάση της μητρότητας. Στη συνέντευξη ο Αντώνης Μποσκοΐτης. 

«Τώρα που σου μιλάω είμαι εδώ στο Καλλιμάρμαρο, απογευματάκι, και πίνω έναν καφέ στο χέρι μαζεύοντας ήλιο. Έχω στείλει το sms 6 για γυμναστική αλλά αν έρθει κανείς από τη “Γαμιέται ο Δίας”, δεν θα γλιτώσω το πρόστιμο, αφού πώς μπορώ να τρέχω με τον καφέ στο χέρι;». Έτσι ξεκινάει η συνέντευξη με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, ο οποίος ευχαριστεί τον πρωθυπουργό γιατί είναι ο χορηγός των επαγγελματιών του γέλιου, καυτηριάζει την αστυνομική βία και μιλάει για τα σκοτεινά μελλούμενα.

Τρόμος και αθλιότητα στο ελληνικό ράιχ: η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Université Paris-Saclay, Νατάσσα Τσουκαλά («Ο πολύμορφος αυταρχισμός της κυβέρνησης»), ο καθηγητής του τμήματος Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Χάρης Αθανασιάδης («District NS»), ο ακαδημαϊκός διευθυντής, Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού – ερευνητικός εταίρος στο Πανεπιστήμιο του Γουίντσεστερ Σωτήρης Μητραλέξης («Το μονόλεπτο διάγγελμα, ένα case study πρωθυπουργικής αφασίας») και ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Παντελής Δεντάκης (««Λεφτά για μπάτσους έχουμε, για γιατρούς όχι»») γράφουν για την αστυνομική βαρβαρότητα του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Αφορμή για τη συζήτηση που είχαμε με τον Θάνο Αλεξανδρή είναι η κυκλοφορία του τρίτου του βιβλίου, με τίτλο «Του Οσίου Αλμοδόβαρ ανήμερα» (Εκδόσεις Κάκτος). Εικόνες και σκέψεις από το αλμοδοβαρικό σύμπαν ενός ανήσυχου πνεύματος. Στη συνέντευξη η Έμυ Ντούρου.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση χορεύει στον ψηφιακό κόσμο: ο Σπύρος Οικόπουλος μιλάει με τους επιμελητές του 8ου Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων (ONC 8) Ιλειάνα Δημάδη, Στεργιανή Τσιντσιλώνη και Κωνσταντίνο Τζάθα.

Ο Σωτήρης Λούστας, risk model analyst στη Στοκχόλμη, γράφει και συγκρίνει: με το ελάχιστο επίπεδο καταστολής και χαλαρά μέτρα, η Σουηδία απέχει έτη φωτός από την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος, αναλυτής εφαρμογών επικοινωνίας, UNESCO Task Force – διαχειριστής Metis Global Awareness Network – διαπιστευμένος παρατηρητής στον ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, γράφει για τις 14 υποψηφιότητες 50 μνημείων και τοποθεσιών της χώρας στην UNESCO που βρίσκονται στον πάγο από το 2014 με ευθύνη της «τεχνογνωσίας Μενδώνη». 

Ετικέτες