Προδημοσίευση από το καινούργιο βιβλίο του Βαγγέλη Χερουβείμ «Η κιβωτός του No» που κυκλοφορεί στις 26 Μαρτίου, με το δημιουργό να κάνει λόγο στη συνέντευξη του στον Παναγιώτη Φρούντζο για τα «νέα κοινωνικά πειράματα που γίνονται στην Γκρεκονία».
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου πέντε σημαντικοί δημιουργοί της ελληνικής θεατρικής επικράτειας (Στάθης Λιβαθινός, Μαριάννα Κάλμπαρη, Θωμάς Μοσχόπουλος, Ρούλα Πατεράκη και Ολια Λαζαρίδου) ανακαλούν στιγμές που όρισαν τον δεσμό τους με αυτή. Στο ρεπορτάζ η Στέλλα Χαραμή.
O μουσικός δημιουργός Στέλιος Βαμβακάρης μιλάει στην Εμυ Ντούρου για όλα όσα τον επηρέασαν: τη γειτονιά όπου μεγάλωσε, τη μουσική που αγαπά, τους ανθρώπους που συνεργάστηκε και φυσικά τον πατέρα του Μάρκο.
Το πορτρέτο του Χοακίν Φίνιξ που σκιτσάρει ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης βασίζεται όχι μόνο στο ιδανικό timing (ταυτόχρονη έξοδος δύο ταινιών του αυτή τη βδομάδα, το «Δεν ήσουν ποτέ εδώ» για το οποίο βραβεύτηκε στις Κάνες και η «Μαρία Μαγδαληνή» όπου υποδύεται τον Χριστό) αλλά και στη σχεδόν μυθιστορηματική προσωπική ιστορία του.
Ο Ουρουγουανός συγγραφέας Χερβάσιο Ποσάδας μιλάει στην Εμυ Ντούρου για το μυθιστόρημα του «Ο πνευματιστής του Χίτλερ» και σημειώνει πως η κινητήρια δύναμη για τη συγγραφή του εν λόγω έργου ήταν η επιθυμία του να διαλύει το μύθο του Χίτλερ περί αναπόφευκτου.
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη γράφει στο Documento για το τριετές πρότζεκτ «200 χρόνια από την Επανάσταση: Ποια είναι η σύγχρονη Ελλάδα;»
Το Σινέ Πάλας είναι ο πιο παλιός κινηματογράφος που λειτουργεί σήμερα στην Αθήνα. Η Ηλέκτρα Ζαργάνη μίλησε με τον ιδιοκτήτη του Ματθαίο Πόταγα που της μετέφερε εικόνες από αλλοτινές εποχές.
Το 6ο Flea Market & Street Food είναι το φημισμένο υπαίθριο παζάρι της Θεσσαλονίκης που πλέον έχει γίνει θεσμός και εκεί μπορεί κάποιος να βρει σπάνιους θησαυρούς. Στο ρεπορτάζ της η Μαρίνα Αγγελάκη μας δίνει το χάρτη του σωστού προσανατολισμού.
Ο Ντελακρουά, η «Ελευθερία που οδηγεί τον λαό» και το τέλος των Βουρβόνων. Η εικαστικός Κατερίνα Μαγείρου παρουσιάζει τα μυστικά του διάσημου πίνακα που γεννήθηκε από την Γαλλική Επανάσταση.
Ο Κωνσταντίνος Φάμης μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τo δυνατό έργο του Ρόμπερτ Σνάιντερ «Η βρωμιά» που μας φέρνει αντιμέτωπους με τον μετανάστη και τον σκληρό ρατσιστή.
Ενα λεξικό για την ιδιόλεκτο της Θεσσαλονίκης, μια γλωσσική πυξίδα για τον κόσμο του Βορρά είναι ο γλωσσικός οδηγός με τίτλο «Μπαγιάτηδες και χαμουτζήδες». Το λεπτομερές ρεπορτάζ της Μαρίνας Αγγελάκη ξεχωρίζει τα πιο πικάντικα συστατικά του.