Η Κέιτ Μπλάνσετ επιστρέφει στη σκηνή με τον «Γλάρο» σε σκηνοθεσία Τόμας Οστερμάγερ

Μετά από έξι χρόνια απουσίας από τη σκηνή η βραβευμένη δυο φορές με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός, Κέιτ Μπλάνσετ (Κέιτ Μπλάνσετ: Στις Κάννες με φόρεμα που παραπέμπει στη σημαία της Παλαιστίνης – Την αποθεώνουν στο διαδίκτυο (Video) θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον Γερμανό σκηνοθέτη Τόμας Οστερμάγερ στον «Γλάρο» του Τσέχωφ που θα κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2025.

Ο «Γλάρος» θα παίζεται στο Barbican Theatre του Λονδίνου για έξι εβδομάδες από τον Φεβρουάριο του 2025. Είναι η δεύτερη φορά που ο «Γλάρος» ανεβαίνει στις σκηνές του Λονδίνου με τελευταία την παραγωγή του Τζέιμι Λόιντ με την Εμίλια Κλάρκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από το Game of Thrones.

Στο ρόλο του Τριγκόριν θα δούμε, όπως όλα δείχνουν, τον Τομ Μπερκ.

Η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Τόμας Οστερμάγερ συναντήθηκαν για πρώτη φορά όταν παίχτηκε ο «Άμλετ» του Γερμανού σκηνοθέτη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Σίδνεϊ.

Ο Οστερμάγερ είναι γνωστός για τις διασκευές του σε κλασικά έργα συμπεριλαμβανομένων αυτών των Σαίξπηρ και Ίψεν όπως ο «Εχθρός του Λαού» που ανέβηκε στο Λονδίνο με τον πρωταγωνιστή του House of the Dragon, Ματ Σμιθ, την περασμένη χρονιά.

Στην Ελλάδα απολαύσαμε τον «πειραγμένο» του Οιδίποδα που παίχτηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2021.

Πρόκειται για τον σκηνοθέτη που εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους σπουδαστές της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης χαρακτηρίζοντας το προεδρικό διάταγμα 85 «unacceptable» (Προσφυγή Δραματικών Σχολών στο ΣτΕ με αίτημα ακύρωσης του ΠΔ για τα πτυχία).

Σε δηλώσεις του ο σκηνοθέτης επισήμανε πως το Λονδίνο θα ζήσει μεγάλες στιγμές με την ηθοποιό να ερμηνεύει τον ρόλο της Αρκάντινα: «Γνωρίζω και θαυμάζω την Κέιτ εδώ και πολλά χρόνια και το να τη βλέπω στη σκηνή είναι πάντα προνόμιο. Είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνουμε την πρώτη μας καλλιτεχνική συνεργασία με αυτή την παραγωγή του Γλάρου στο Μπάρμπικαν και που το Λονδίνο θα ζήσει αυτή τη μοναδική ηθοποιό σε έναν από τους σπουδαιότερους θεατρικούς ρόλους, αυτόν της Αρκάντινα».

Διαβάστε επίσης:

Κέιτ Μπλάνσετ: Στις Κάννες με φόρεμα που παραπέμπει στη σημαία της Παλαιστίνης – Την αποθεώνουν στο διαδίκτυο (Video)

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι έτοιμη για το τρίτο της Όσκαρ

81ο Φεστιβάλ Βενετίας: Οι Ελληνες σκηνοθέτες που άνοιξαν τον δρόμο

Ο Βιμ Βέντερς θα βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου