Η μετωπική επίθεση Σαλμά σε Μητσοτάκη, οι βιτριολικές διαρροές, τα sms και η εκδήλωση Σαμαρά – Καραμανλή

Η μετωπική επίθεση Σαλμά σε Μητσοτάκη, οι βιτριολικές διαρροές, τα sms και η εκδήλωση Σαμαρά – Καραμανλή

Μπαρούτι μυρίζει η ατμόσφαιρα στη «γαλάζια» πολυκατοικία μετά την πολυκύμαντη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ. Αναμφίβολα τις εντυπώσεις έκλεψε η ευθεία επίθεση του Μάριου Σαλμά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας εξέφρασε χωρίς περιστροφές ότι η κυβέρνηση αποτελεί βραχίονα εξυπηρέτησης και εγγυητή κερδοφορίας μιας χούφτας πρωθυπουργικών φίλων.

Τα βλέμματα στράφηκαν στις αιχμές Σαλμά για την ύποπτη μεταχείριση του επιστήθιου φίλου και υποστηρικτή του Κυρ. Μητσοτάκη, Γιώργου Ρόκα, ο οποίος δραστηριοποιείται στην παραγωγή ρεύματος μέσω ΑΠΕ. Επίσης, ο πρώην υπουργός δεν δίστασε να στηλιτεύσει σκιώδη διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού για την ανάθεση και την εκμετάλλευσή των κυλικείων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΟΔΑΠ).

Ειρήσθω εν παρόδω, το πρωί της Παρασκευής συζητήθηκε (ίσως και εσπευσμένα) στην Ολομέλεια η σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Σαλμάς στη Λίνα Μενδώνη, αποφεύγοντας να πατήσει την «μπανανόφλουδα» της κλιμάκωσης, αφού ήδη είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του ενώπιον του πρωθυπουργού.

Το επιτελικό κράτος και οι κομπάρσοι

Από την πολύωρη συνεδρίαση -που κατέδειξε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που η ΚΟ έτρεμε σαν το ψάρι μπροστά στον Κυρ. Μητσοτάκη- διέφυγε της προσοχής μία αποστροφή του Μάριου Σαλμά, η οποία σκοπό είχε να πλήξει αυτό που αντιλαμβάνεται ο Κυρ. Μητσοτάκης ως μαργαριτάρι στο πρωθυπουργικό του στέμμα. Το επιτελικό κράτος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο «γαλάζιος» βουλευτής ανέφερε αρχικά πως δεν συμφωνεί με την κριτική που διατύπωσαν συνάδελφοί του κατά υπουργικών στελεχών. Γιατί; Διότι, όπως πρόσθεσε, το επιτελικό κράτος είναι ο πρωθυπουργός και λίγοι ακόμα συνεργάτες του, οι οποίοι προσφέρουν έτοιμα και γραμμένα τα νομοσχέδια στους υπουργούς. Κοντολογίς, ο κ. Σαλμάς με δυο φράσεις κατάφερε να αναδείξει τον καθεστωτικό συγκεντρωτισμό του επιτελικού κράτους, καθιστώντας πολιτικούς κομπάρσους τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Τα sms και οι διαρροές

Διόλου τυχαίο ότι συνεργάτες του βουλευτή επισημαίνουν πως έχει λάβει πάνω από 20 sms από στελέχη της παράταξης και πρώην βουλευτές, οι οποίοι τον συγχαίρουν που «επιτέλους, κάποιος τα ΄πε», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε από αρκετά μέλη της ΚΟ.

Όπως ήταν λογικό και επόμενο, η τοποθέτησή του προκάλεσε τη μήνη του πρωθυπουργού. Κι όποτε ο Κυρ. Μητσοτάκη βάζει στο στόχαστρο κάποιο στέλεχος της παράταξης είθισται να υπάρχει και η ανάλογη μιντιακή αντανάκλαση. Έτσι, λοιπόν, ο κ. Σαλμάς παρουσιάστηκε ως «ξένο σώμα» για τη ΝΔ σε δελτία ειδήσεων, εφημερίδες και site. «Καλό θα ήταν να μας ενημέρωναν όσοι λένε και γράφουν τέτοια πράγματα, ποια είναι η πηγή της πληροφόρησής τους» απαντούν (με εμφανή εκνευρισμό) οι συνεργάτες του βουλευτή.

«Παρών» στην εκδήλωση

Όπως δημοσίευσε το documentonews.gr, το Μέγαρο Μαξίμου από κοινού με τον Κώστα Τασούλα προσπαθούν να σαμποτάρουν την εκδήλωση Σαμαρά – Καραμανλή, η οποία θα διεξαχθεί 1η Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο. Ο ορισμός συζήτησης και ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση επιχειρήσεων, το οποίο έχει προκαλέσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης, την ίδια μέρα (και δη Δευτέρα, κάτι που δεν συνηθίζεται), με πρόφαση τα πιεστικά χρονικά περιθώρια εξαιτίας του εκπαιδευτικού προγράμματος της Βουλής των Εφήβων, αποσκοπεί στο να αποτρέψει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της ΚΟ από το να παραβρεθούν στην εκδήλωση των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Διαβάστε σχετικά: Σαμποτάζ Μητσοτάκη – Τασούλα στην εκδήλωση Σαμαρά – Καραμανλή

Σε κάθε περίπτωση, ο Μ. Σαλμάς θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση, καθώς διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Μανώλη Κοττάκη, ενώ δεν είναι μυστικό πως υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την Πολιτική Άνοιξη το 1993 και το 1996.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για Τέμπη: «Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια»

ΣΥΡΙΖΑ: Κατάθεση τροπολογίας για αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενοχλείται από τις ερωτήσεις για τα οικονομικά της καταχρεωμένης ΝΔ

Ντιμπέιτ – «βατερλώ» για τον Μπάιντεν: Τι θα συμβεί εάν αποσυρθεί – Οι πιθανοί διάδοχοι και τα σενάρια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter