«Η Κάμαλα έριξε το δόλωμα και ο Τραμπ το άρπαξε» – Οι πρώτες αναλύσεις για το ντιμπέιτ

«Η Κάμαλα έριξε το δόλωμα και ο Τραμπ το άρπαξε» – Οι πρώτες αναλύσεις για το ντιμπέιτ

Η τακτική που χρησιμοποίησε η Κάμαλα Χάρις στο ντιμπέιτ απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να απέδωσε καρπούς σε επικοινωνιακό επίπεδο, όπως επισημαίνει το Politico σε σχετική ανάλυση.

Διαβάστε επίσης: Ντιμπέιτ Χάρις-Τραμπ: «Συμμαζέψαμε το χάλι σου – Είσαι μαρξίστρια» – Οι ατάκες για Πούτιν, Μπάιντεν, Ισραήλ

«Η Κάμαλα τοποθέτησε το δόλωμα και ο Ντόναλντ Τραμπ τσίμπησε. Ξανά και ξανά», επισημαίνεται.

«Στην πρώτη face to face αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων, η Χάρις τον χλεύασε για το μέγεθος των οπαδών του, τις χρεοκοπίες του, τον πλούτο που κληρονόμησε και πολλά άλλα. Με το να κοροϊδεύει τη φήμη του Ντόναλντ Τραμπ και το ύψος του στην παγκόσμια σκηνή, η Χάρις ισχυρίστηκε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες “γελούν μαζί του”. Πρόκειται για μία αιχμή που στόχευε ευθέως στις ανασφάλειες του 78χρονου μεγιστάνα.

Αποτέλεσμα; Ο Τραμπ μπήκε σε θέση άμυνας και αγωνιζόταν για να πετύχει “χτυπήματα” σε επικοινωνιακό επίπεδο, ακόμη και όταν η συζήτηση στράφηκε σε πιο φιλικά -για εκείνον- χωράφια, όπως η μετανάστευση και η οικονομία».

Χαρακτηριστική η ατάκα στην αναφορά της Χάρις στο «Σχέδιο 2025», την υπερσυντηρητική ατζέντα που παρουσίασε ως σχέδιο του Τραμπ εάν αναλάβει την προεδρία, με τον μεγιστάνα να απαντά: «Δεν θέλω να το διαβάσω».

«Και αφού η Χάρις υποτίμησε το μέγεθος των συγκεντρώσεων του Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, τον οποίον οι σύμμαχοί του είχαν συμβουλεύσει να παραμείνει ήρεμος και υπό έλεγχο – δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί. “Ο κόσμος δεν φεύγει από τις συγκεντρώσεις μου. Έχουμε τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, τις πιο απίστευτες συγκεντρώσεις στην ιστορία της πολιτικής”, είπε την ώρα που η Χάρις παρακολουθούσε χαμογελώντας και κουνώντας το κεφάλι της», αναφέρει το Politico.

«Δόθηκε γρήγορα ο τόνος της πολυαναμενόμενης συζήτησης. Η Χάρις ανέλαβε τον έλεγχο σε διάφορα θέματα. Ενώ ο Τραμπ ξεκίνησε μετρημένα και συγκεντρωμένα – θυμίζοντας την αναμέτρησή του με τον Τζο Μπάιντεν – εμφανίστηκε όλο και πιο απογοητευμένος καθώς η Χάρις τον περιγελούσε.

«Μιλάμε για ακρότητες», είπε ο Χάρις, αφού η Τραμπ αναφέρθηκε εκτενώς σε ανυπόστατες ιστορίες για μετανάστες στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο που τρώνε κατοικίδια ζώα. Θεωρίες που κυκλοφορούν σε δεξιές ιστοσελίδες και συνωμοσιολογικά κέντρα».

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση σε πολιτικό επίπεδο για την Χάρις και τον Τραμπ, ίσως και η μοναδική. Πάντως και οι δύο παραμένουν σε αδιέξοδο λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της πρόωρης ψηφοφορίας σε ορισμένες πολιτείες-κλειδιά.

«Οι σύμβουλοι της Κάμαλα Χάρις πίεζαν να μην είναι κλειστά τα μικρόφωνα καθ’ όλη τη διάρκεια του ντιμπέιτ, κάτι που δεν συνέβη. Γι’ αυτό και αντιπρόσωποι της εκστρατείας της σημείωσαν ότι η μορφή του ντιμπέιτ με τα κλειστά μικρόφωνα θα στερούσε τη δυνατότητα από την 59χρονη στο να εξετάσει ενδελεχώς τον Τραμπ.

Αλλά τα κλειστά μικρόφωνα δεν φάνηκε να εμποδίζουν τη Χάρις, η οποία κινούταν μέσα στον χρόνο απαντήσεων για να απαντήσει στον Τραμπ. Η γλώσσα του σώματος της Χάρις ξεχώρισε από τη στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή. Περπάτησε προς το μέρος του Τραμπ για να εξασφαλίσει ότι θα δώσουν τα χέρια. Και συχνά κοίταζε τον Τραμπ καθώς μιλούσε, ακόμη και όταν ο πρώην πρόεδρος απέφευγε την οπτική επαφή μαζί της.

«Δεν χρειάζεται κανείς να εγκαταλείψει την πίστη του ή τις βαθιές πεποιθήσεις του για να συμφωνήσει ότι η κυβέρνηση, και ο Ντόναλντ Τραμπ σίγουρα, δεν θα έπρεπε να λέει σε μια γυναίκα τι να κάνει με το σώμα της», είπε κάποια στιγμή η Χάρις, κοιτάζοντας απευθείας τον Τραμπ καθώς περιέγραφε μεμονωμένες περιπτώσεις γυναικών που αντιμετώπισαν επείγοντα περιστατικά υγείας επειδή δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε άμβλωση».

Το «ταμείο» του Politico

«Δύο μήνες πριν την ημέρα των εκλογών, το διακύβευμα ήταν υψηλό και για τους δύο υποψηφίους. Ο Τραμπ πάλεψε να στείλει το μήνυμα απέναντι σε μία νέα αντίπαλο. Η Χάρις, η οποία αναγκάστηκε να συστηθεί στους ψηφοφόρους σε ένα κουτσουρεμένο χρονοδιάγραμμα, έχει αποφύγει τις “μη σεναριογραφημένες” στιγμές στην προεκλογική εκστρατεία. Στο ντιμπέιτ της Τρίτης ήταν εκείνη με τη λιγότερη εμπειρία.

Οι δημοσκοπήσεις πριν από το ντιμπέιτ έδειξαν ότι ο Τραμπ και η Χάρις ουσιαστικά είναι ισόπαλοι. Οι διαφορές κινούνται στο περιθώριο λάθους σε αρκετές πολιτείες – κλειδιά.

Διαβάστε επίσης

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Κλείδωσε η υποψηφιότητα Πολάκη, ποιοι άλλοι αναμένεται να δώσουν τη μάχη – Άμεσα οι ανακοινώσεις από Κασσελάκη

Σχολεία: Σήμερα το πρώτο κουδούνι – Οι αλλαγές και τα ερωτήματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter