Η 29χρονη Δέσποινα Διαμαντοπούλου μπορεί να σπούδασε Οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ωστόσο, την κέρδισε ο… αέρας. Επέλεξε να γίνει αεροσυνοδός της Oman Air, του εθνικού μεταφορέα του σουλτανάτου του Ομάν.
Σύμφωνα με συνέντευξη της στην ιστοσελίδα thebest.gr, η Δέσποινα Διαμαντοπούλου εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να πάρει την απόφαση αυτή, μίλησε για τη νέα της ζωή στο Ομάν καθώς και τα κριτήρια που πρέπει να πληροί μία κοπέλα για να γίνει αεροσυνοδός της Oman Αir.
Ξεκινώντας με την εξωτερική εμφάνιση, το ύψος και το βάρος θα πρέπει να είναι σε αναλογία και συνήθως να φτάνεις τα 2,10 m στις μύτες των ποδιών και με χέρια στην ανάταση. Σε περίπτωση τατουάζ θα πρέπει να μην είναι εμφανές, φορώντας τη στολή, όπως επίσης να μην υπάρχουν ουλές σε πρόσωπο και σώμα. Ηλικιακά, θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο το 21ο έτος.
Απαραίτητες γνώσεις: απολυτήριο λυκείου, άπταιστη (γραπτά και προφορικά) την Αγγλική και φυσικά οποιαδήποτε άλλη γλώσσα ή πτυχίο θεωρείται προσόν, καθώς και το κολύμπι.
Για τους άντρες υποψήφιους, θα πρέπει να είναι εκπληρωμένες οι στρατιωτικές υποχρεώσεις.
«Εγώ θα προσθέσω χαμόγελο και γερά κότσια», δήλωσε η 29χρονη αεροσυνοδός τονίζοντας ότι «αν και έχω μεγάλη αδυναμία στις τέχνες και τις επιστήμες, από μικρή είχα την τρέλα να βρεθώ ανάμεσα στα σύννεφα και να διασχίζω τον ουρανό! Κάθε ηλικία είχε τα αντίστοιχα όνειρα, που για έναν περίεργο λόγο, όλα είχαν να κάνουν με αεροσκάφη».
Ερωτηθείσα πώς είναι η ζωή στο Ομάν η ίδια εξηγεί πως είναι πολύ διαφορετική από αυτή στην Ελλάδα.
«Το Ομάν, με πρωτεύουσα το Μάσκατ ή Μουσκάτ, έχει μόνο δυο εποχές. Το καλοκαίρι ξεκινά από Απρίλη έως και αρχές Οκτωβρίου με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου. Και το χειμώνα, που μοιάζει σαν άνοιξη, μιας και δεν βρέχει ή κάνει κρύο με τη θερμοκρασία πέφτει στους 25-35.
Η επαφή με άλλους πολιτισμούς, νοοτροπίες και θρησκείες
Μοναρχικό πολίτευμα, με την αυτού μεγαλειότητα Σουλτάνο Qaboos Bin Said. Ο κόσμος τον έχει στην καρδιά του μιας και έχει καταφέρει τόσα πολλά για την χώρα. Διάφοροι πολιτισμοί και νοοτροπίες, θρησκείες που δεν συναντούμε και τόσο συχνά στην Ελλάδα, με κυρίαρχο το Ισλάμ. Ποικιλία γλωσσών όπως αραβικά, αγγλικά, χίντι, ταγκάλο κ.ά.
Ανατολίτικη κουζίνα γεμάτη μπαχαρικά, μπόλικο ρύζι και φυσικά με το αλκοόλ να σπανίζει. Το σαββατοκύριακο εδώ είναι Παρασκευή και Σάββατο.
Κατά κύριο λόγο, η ενδυμασία είναι σεμνή αλλά όχι σε αυστηρό βαθμό. Καλυμμένα γόνατα και ώμοι, αλλιώς θα νιώσεις πολλά καρφωμένα βλέμματα επάνω σου. Οι περισσότεροι ντόπιοι φορούν την παραδοσιακή ενδυμασία, dishdasha και cuma/mussar (καπέλο) για τους άνδρες – abaya και hijab για τις γυναίκες».
Όσο για το τί της λείπει περισσότερο από την πατρίδα της, η ίδια απαντά «τα πάντα».
«Η οικογένεια μου, οι φιλίες μου.. Δε το συζητάμε για το ελληνικό φαγητό και το ελληνικό λάδι. Το απέραντο γαλάζιο, αυτός ο ήλιος, η βροχή, το πράσινο».
Πηγή: thebest.gr