Η ιταλική RAI «έκοψε» το ρεπορτάζ με τους «λεβέντες» αστυνομικούς της Μόριας!

Η ιταλική RAI «έκοψε» το ρεπορτάζ με τους «λεβέντες» αστυνομικούς της Μόριας!

Με μια απαράδεκτη απόφασή της η δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI δεν μετέδωσε, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, χθες το βράδυ στις 11, το ρεπορτάζ ανταποκριτή της στο καμπ της Μόριας, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε και το επίμαχο σοκαριστικό βίντεο το οποίο ήρθε στην κατοχή του ρεπόρτερ της, και δείχνει Έλληνες αστυνομικούς να βρίζουν χυδαία ηλικιωμένη πρόσφυγα, . 

Όπως ο ίδιος ο ρεπόρτερ Βαλέριο Κατάλντι δήλωσε, «το ρεπορτάζ από τη Λέσβο για τους “φυλακισμένους στο νησί”, δεν θα μεταδοθεί απόψε όπως είχε προγραμματιστεί». 

Στη σχετική δήλωσή του προσθέτει τα εξής αποκαλυπτικά:  

«Δεν είναι δική μου απόφαση. Πιθανώς να μεταδοθεί κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες αλλά δεν ξέρω πότε ακριβώς. Προς το παρόν, είμαι ευτυχής που έχω επιτύχει ένα απόλυτο ρεκόρ. Για πρώτη φορά, μια δημοσιογραφική έρευνα που δεν έχει μεταδοθεί, έχει αποφέρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα: την απομάκρυνση τεσσάρων βίαιων αστυνομικών από το καμπ της Μόριας. Και άρχισαν έρευνες εάν οι κινήσεις τους διέπονταν από “ρατσιστικά κίνητρα”. Πραγματικά, ένα απίστευτο αποτέλεσμα».  

Φαίνεται πως ο Σαλβίνι και η ιταλική κυβέρνηση γενικότερα διέπονται από μένος κατά των προσφύγων που έχουν βρει καταφύγιο ακόμα και σε άλλες χώρες, όπως η γειτονική Ελλάδα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter